Sąvadautojų byla: paskui vyrą už grotų siunčiama ir žmona

Atkakliai savo kaltę dėl bendrininkavimo prekiaujant žmonėmis bei pelnantis iš prostitucijos neigusią Ramunę Mačiulienę po nuosprendžio išmušė raudonis – ji nuteista daugiau kaip ketveriems metams nelaisvės ir dar turės sumokėti beveik 300 eurų nukentėjusiųjų advokatei.

Vokietijos šešėlis

Iš teismo salės 33-ejų R.Mačiulienė, iki nuosprendžio įsiteisėjimo palikta laisvėje, išėjo apmaudžiai kramtydama lūpą – po to paties Kauno apygardos teismo nuosprendžio savo vyrui Juliui ji pati atvyko į policiją su advokatu. Teisiant J.Mačiulį, ji slapstėsi Vokietijoje, į kurios viešnamius kartu su sutuoktiniu vežė nukentėjusiąsias.

Palikdamas R.Mačiulienę laisvėje iki nuosprendžio įsiteisėjimo, jį paskelbęs teisėjas Evaldas Gražys paliko nuteistajai ir periodinį registravimąsi policijoje pagal gyvenamąją vietą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Tokius pačius apribojimus iki nuosprendžio, paskelbto jam prieš pustrečių metų, įsiteisėjimo turėjo ir R.Mačiulienės vyras. Tačiau jis paskirtų šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmės taip ir neatliko, nes, apskundęs nuosprendį, dingo. R.Mačiulienės advokato Drąsučio Zagrecko duomenimis, jos ginamosios vyras įkliuvo už kažkokį nusikaltimą Vokietijoje ir šiuo metu ten atlieka bausmę.

Gynybinė versija subliuško

Į portalo kauno.diena.lt klausimą, ar ir ji skųs pirmadienį paskelbtą nuosprendį, R.Mačiulienė neatsakė.

Tačiau tokių abejonių beveik nėra, nes ji savo kaltės nepripažino – tikino važiavusi į Vokietiją su dviem nukentėjusiomis šioje byloje pripažintomis kaunietėmis bei savo vyru, nes buvo su jais pakeliui. Neva Vokietijoje ji turėjo savo planų, o, ką ten veiks bendrakeleiviai, nežinojusi.

Kaip jau rašyta, viena iš nukentėjusiųjų anksčiau buvo R.Mačiulienės bendradarbė. Abi dirbo vienoje „Akropolio“ kavinėje. R.Mačiulienė – administratore, nukentėjusioji - padavėja. Pastarajai nuolat dejuojant, kad per mažai uždirba, ir prasitarus, jog norėtų važiuoti padirbėti į užsienį, R.Mačiulienė užsiminė apie tokią galimybę Vokietijoje. Bylos duomenimis, ten jos bei vyro pažįstamas turėjo draugą – viešnamio „Platinum Senden“ Bavarijoje savininką. R.Mačiulienė sugebėjo įkalbėti geresnio uždarbio ieškojusią kolegę važiuoti ten dirbti.

Apetitas augo

Iš minėto viešnamio savininko už naujos darbuotojos pristatymą gautas atlygis.

Po kurio laiko ši sugundė vykti ten dirbti ir savo draugę.

Lietuvaitės tarp „Platinum Senden“ klientų buvo paklausios, dėl ko jų tiekėjai panoro iš viešnamio savininko didesnės pelno dalies. Šiam nesutikus, joms liepta susikrauti daiktus ir pereiti dirbti į kitą viešnamį. Tačiau šios su tokiu J.Mačiulio reikalavimu taip pat nesutiko, nes buvo patenkintos darbo bei gyvenimo sąlygomis.

Vieną naktį J.Mačiulis su savo draugu, mirusiu vos pradėjus ikiteisminį tyrimą, išsivežė nepaklusniąsias iš viešnamio prievarta. Jos bandė priešintis, tačiau buvo sumuštos. Atimti ir jų dokumentai, mobilieji telefonai bei uždirbti pinigai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

absurdas

absurdas portretas
O už kokį nusiklatimą yra teisiam ši moteris?Kur jūs čia matot savadavimą?Pačios prašėsi darbo.pačios sutiko dirbti viešnamyje ir kas keisčiausia buvo patenkintos savp kaip prostitučių gyvenimu.Na kas pskui atsitiko tai jau manyčiau Vokietijos kriminalistų darbas o ne mūsų Lietuvos teisėsaugos.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tokias išsigimėlės reiktų daug griežčiau bausti.

Siaip

Siaip portretas
Tai Vokietijoje prostitucija legali, vaziavo jos savo noru ir dirbo legaliuose viesnamiuose. Tai prie ko cia tada tas savadavimas? Patys kalti istikruju, nebutu ju prievarta laike ir viso kito kas yra ten nelegalu nebutu uz ka juos ir teisti nes niekas nebutu skundesis. Apetitas frajeri prazude tep sakant. Tik teisti juos ne uz savadavima reiketu tada o uz neteiseta laisves atemima ir fizini smurta.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių