S. Čiapo vairuotojo našlė prisimena kraupią tragediją

Prieš dvidešimt metų Kaune nužudyti milijonierius Sigitas Čiapas ir jo vairuotojas Vincas Varnas palaidoti vienas šalia kito. Viešumo vengianti pastarojo našlė atvirai prabilo ne tik apie šį kraupų įvykį, bet tolesnį gyvenimą.

Prabilo knygoje

"Vyro ir vaikų tėvo žudikams teismo sprendimu buvo pateikti milžiniški ieškiniai, tačiau per visą laikotarpį į mano banko sąskaitą buvo padaryti gal trys pervedimai su 30–40 eurų dydžio sumomis iš kalėjime tebesėdinčių ir jau bausmes atlikusių buvusių Kauno Daktarų gaujos autoritetų, kurie tiesiogiai yra prisidėję prie mano vyro ir jo viršininko Sigito Čiapo nužudymo organizavimo.

Pamenu, per teismą Klaipėdoje visi Daktarų veikėjai atrodė ramūs. Bet buvo siaubinga ir nemalonu, kai suvokiau, jog už nugaros sėdi ir stebi mane tie 16 Vilijampolės veikėjų, iš kurių keli buvo tiesiogiai prisidėję prie vyro žūties", – knygoje "Juodosios mafijos našlės" pasakoja samdomų žudikų kulkų pakirsto Kauno milijonieriaus S.Čiapo vairuotojo Vinco Varno našlė Alma.

Garsi žmogžudystė

Prieš dvidešimt metų, 1996-ųjų balandžio 5-osios rytą, maždaug 8.10 val., juodu automobiliu BMW iš nuosavo namo kiemo Kaune, Sargėnuose, susiruošusį išvykti garsų to meto verslininką, alkoholio ir tabako importavimo koncerno "Agora" prezidentą S.Čiapą ir jo vairuotoją V.Varną pasitiko kulkų kruša.

Staiga prie Čiapų šeimos namo pribėgę ir pradėję šaudyti du užpuolikai buvo apsiginklavę Rusijos mafijos smogikų pamėgtais "Kalašnikov" automatais. Po žudikų atakos nustatyta, kad iš 55 į S.Čiapą paleistų šūvių jam padarytos net 44 šautinės žaizdos. Tą pačią dieną 14.30 val. S.Čiapo vairuotojas V.Varnas mirė operuojamas Kauno klinikų kardiochirurgijos skyriuje.

Už vyro nugaros sėdinčiai Jolantai Čiapienei kulka nudrėskė kaktą. Kalbėta, kad trūko tiktai 1 mm, kad ji būtų įstrigusi moters galvoje. Gydytojai, išėmę iš jos veido ir galvos šukes, žymaus verslininko našlei pasakė, kad ją išgelbėjo Dievas.

Tą lemtingą pavasario rytą 32-ejų S.Čiapas buvo susiruošęs į Vilnių, kur turėjo išsamiai liudyti prokurorams prieš tais metais pernelyg įsisiautėjusius Daktarų gaujos bosus, konkrečiai prieš patį Henriką Daktarą.

S. Čiapo ir V. Varno žmogžudystės vietoje

Nespėjo atskleisti

Kaunietis žadėjo atskleisti visas didžiausias paslaptis apie vilijampoliečių skverbimąsi į šalies didžiojo verslo ir politikos užkulisius. Jis žadėjo pateikti faktų apie banditų ryšius su įtakingais Vidaus reikalų ministerijos darbuotojais. Planuota, kad oficiali apklausa bus pažymėta ne tik popieriuje, bet ir įrašoma vaizdo bei garso įrenginiais.

Atvirai išpažinčiai ryžęsis S.Čiapas nespėjo atskleisti didžiausių Kauno mafijos paslapčių. H.Daktaras ir jo šeimos aplinka kaskart žiniasklaidai paleisdavo žinutes, kad jie su S.Čiapo šeima artimai draugavo, o ruošdamasi 1996-ųjų sutiktuvėms Ramutė Daktarienė netgi šukavosi J.Čiapienės grožio salone, tačiau tokios kalbos šiandien nužudyto verslininko vairuotojo našlei sukelia tik ironišką šypseną.

Didžiulį atgarsį visoje šalyje sukėlusio S.Čiapo nužudymo organizavimo šešėlis iš karto krito ant H.Daktaro, nors tuo metu jis dėl reketo, susijusio su anuomet garsaus teisėsaugos pareigūno, dirbusio milijonieriaus koncerne, automobilio pagrobimu, buvo suimtas ir įkalintas Lukiškių kalėjimo vienutėje.

Dėl S.Čiapo ir V.Varno dvigubos žmogžudystės Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs senųjų Vilijampolės veikėjų bylą, H.Daktarą ir Goga pramintą Egidijų Abarių išteisino, nors pirmosios instancijos – Klaipėdos apygardos teismas – juos pripažino kaltais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maryte

Maryte portretas
nieko naujo ir viskas cia seniai aisku. Voge ir kombinavo kas kaip galejo. Uz tai ir turime LT dabar ka turime.

PNTT

PNTT portretas
Neturite apie ką rašyti ? Kiek galima tas pačias istorijas kurti - perkurti ? Kas buvo, tas buvo. Parašykite geriau apie Eligijų Pisiulį geriau ir jo šoblą. Prieš jį Slabodkės chebra yra tikros skruzdelės...

Sistema

Sistema portretas
Tais laikais šventų nebuvo, kas galėjo tas vogė. Blogiausiai buvo gamyklų darbininkams, nes jos nedirbo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių