Rytinis reidas: Kauno policiją nustebino nedrausmingi vairuotojai

Penktadienio rytą judrioje Kauno sankryžoje policininkai surengė reidą. Tikrinta, ar vairuotojai paiso kelių ženklų bei šviesoforo signalų. Pažeidėjų gausa nustebino.

Slaptas reidas

Prieš pat rytinį piką policijos pareigūnai išsirikiavo aplink Laisvės alėjos ir Vytauto prospekto sankryžą. Vienas neuniformuotas pareigūnas eismą stebėjo ties Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Jis visus pažeidėjus įamžino vaizdo filmavimo kamera. Sankryžoje užfiksavęs pažeidimus, pareigūnas per raciją pranešė toliau stovintiems uniformuotiems patruliams.

Du Kelių policijos ekipažai buvo įsitaisę ties posūkiu į Kęstučio gatvę, dar du – Laisvės alėjos pradžioje. Čia stovėjo ir nežymėtas policijos automobilis.

„Gavome daug nusiskundimų, kad būtent šioje sankryžoje nuolat pažeidinėjamos Kelių eismo taisyklės – vairuotojai nusileidę nuo Parodos kalno suka į kairę, sukelia spūstis, o važiuodami degant raudonam signalui kelia pavojų pėstiesiems, nes jiems tuo metu šviečia žalias šviesoforo signalas“, – komentavo Kauno kelių policijos patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

R. Kemzūros nuomone, šioje sankryžoje nuo Parodos kalno nusileidę vairuotojai piktybiškai suka į kairę, greičiausiai dauguma pažeidėjų – vietiniai gyventojai, kurie bando sutrumpinti kelią. 

Skubėjo į darželį

Kelių policijos sustabdyti vairuotojai tikino, kad į kairę pasuko dėl to, jog taip greičiau pasiekti netoliese įsikūrusį vaikų darželį.

„Mes kiekvieną dieną čia važinėjame į darželį, labai nepatogu kiekvieną kartą apsisukti. Mačiau ženklą, bet kažkaip automatiškai pasukau, skubam, dėl to taip ir išėjo“, – aiškino vairuotoja Arina. Tačiau moteris toli nenuskubėjo, nes kol pareigūnai rašė baudą, ji tikrai ilgiau užtruko.

Pareigūnai sustabdė ir kelis vairuotojus, kurie tvirtino, kad čia pasuko pirmą kartą, nes pasižiūrėjo žemėlapyje, kur važiuoti, o ten esą nebuvo pažymėta, jog šioje vietoje sukti į kairę neleidžia ženklai. 

„Nelabai žinau, už ką sustabdė, bet greičiausiai, kad ne ten pasukau. Pirmą dieną čia važiuoju“, – teisinosi sustabdytas Albinas. Vyras taip jaudinosi, kad vos sugebėjo drebančiomis rankomis paduoti dokumentus.

Per dvi reido valandas iš viso pareigūnai sustabdė 15 KET pažeidėjų. 13 vairuotojų nubausti už tai, jog sankryžoje pasuko į kairę, vienas jų taip pat vairavo neturėdama vairuotojo pažymėjimo. Dar du vairuotojai Laisvės al. ir Vytauto pr. sankryžą praskriejo degant raudonam šviesoforo signalui.

Už kelio ženklo nepaisymą vairuotojui skiriama bauda nuo 30 iki 90 eurų. Už važiavimą degant draudžiamam šviesoforo signalui gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų.

 

 


Šiame straipsnyje: KETpolicijareidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
Sveiki,Dauksos gatve p0ravaziuju kasdien,aisku pagal eismo krypti.Panasiai nuo 7.00-8.00 eismas kaip BAKU,kazkada ten buvau.Kam tada leisti pinigus kelio zenklu statymui,jeigu ju niekas nesilaiko.O gal eisma pakeisti i priesinga puse.

Anonimas

Anonimas portretas
reikėjo nufotografuoti tą reklamą kuri trukdo matyti mašinas ir pėsčiuosius , posūkyje į kestučio g.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kokį atradimą Policija padarė...Lai kasdien pastato filmuojantį persirengusį policininką Senamiestyje prie Vileišio tilto pradžioje ir pabaigoje tilto; prie Gertrūdos sankryžos į Vilijampolę; ....ir t.t. Geltoni sankryžų subraukymai galioja tik 1 iš 30 vairuotojų; dažnas nesivaržo kirsti ištisinęs linijas, mėgsta užkišti mašiną ir lyg niekur nieko sustabdyti eismą tiltu, kol jį įleis į antrą juostą važiuoti į Vilijampolę tiesiai... Daukšos g. padarė vienpusį eismą, bet nuolat važiuodamas sutinki priešais atvažiuojantį transportą (ne vieną ne dvi mašinas) kur vairuotojai dar sugeba tau pagrūmoti, nes jų nepraleidi ; arba dar geriau - sustoja ir stovi, nes jam ka=ko reikia sulaukti, o už jo jau kelios mažinos laukia , čia toj pačioj Daukšos g.(???) oi kiek jie grožybių prisižiūrėtų, gal tada nenustebtų, o imtųsi galų gale savo tiesioginių pareigų ir atliktų namų darbus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių