Prokuroras: mirtinus smūgius nukankintam vaikui galėjo suduoti ir mama

Kauno apylinkės teismas pratęsė mažamečio sūnaus nužudymu įtariamos Monikos Kaziukaitytės suėmimą dar trims mėnesiams.

Kaip antradienį žurnalistams sakė prokuroras, turima duomenų, kad mama taip pat galėjo suduoti vaikui mirtinus smūgius.

„Šioje tyrimo stadijoje surinkta pakankamai duomenų, kurie sudaro pagrindą manyti, kad įtariamoji dalyvavo bendrininkavime šio nusikaltimo ir atvirkščiai – nėra duomenų, kurie paneigtų jos dalyvavimą“, – žurnalistams sakė Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas.

M.Kaziukaitytei pateikti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pasak prokuroro, motina neneigia, kad smurtavo, tačiau tikina, kad vaiko į galvą nemušė ir nesukėlė sužalojimų, nuo kurų jis ligoninėje mirė.

„Mirtis galėjo įvykti nuo bet kurio smūgio, suduoto į galvą. Turime ekspertų išvadą, kad į galvą berniukui suduota ne mažiau kaip dešimt smūgių ir sudavė abu – tiek įtariamasis, tiek berniuko motina. Jei situacija nepasikeis, jie abudu turės atsakyti už berniuko nužudymą“, – kalbėjo prokuroras.

Anksčiau skelbta, kad keturmečiui Matui į įvairias kūno vietas iš viso suduoti mažiausiai 135 smūgiai.

V.Gatavecko teigimu, motina į viską reaguoja gana ramiai, nėra panašu, kad ji gailėtųsi dėl to, kas įvyko.

„Tiek motinai, tiek įtariamajam (Gediminui Konteniui – red. past.) įtarimai bus papildyti: turime duomenų, kad iki šio įvykio irgi prieš berniuką buvo smurtaujama tiek vieno, tiek kito. Kitas klausimas – dėl apsvaigimo narkotinėmis medžiagomis, kada gausime ekspertų išvadas, taip pat bus sprendžiamas jų atsakomybės klausimas“, – sakė prokuroras.

Turime ekspertų išvadą, kad į galvą berniukui suduota ne mažiau kaip dešimt smūgių ir sudavė abu – tiek įtariamasis, tiek berniuko motina.

Policija anksčiau skelbė, kad sugyventinių šlapime rasta narkotikų pėdsakų. Įtariama, kad jie galėjo būti vartoję metamfetamino. Tačiau ar jie tikrai buvo apsvaigę nusikaltimo padarymo metu, dar tiriama, patys įtariamieji tai neigia.

Taip pat atliktas įtariamųjų psichiatrinis tyrimas.

„Abu įtariamieji yra pakaltinami, psichiatrinė ekspertizė jiems nereikalinga“, – sakė prokuroras.

Byloje skirta įvairių kitų tyrimų. Pasak prokuroro, tikimasi, kad bylą pavyks baigti tirti ir teismui perduoti iki vasaros.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

Kauno apylinkės teismo teisėjo Rimanto Grigo nutartyje pratęsti M.Kaziukaitytės suėmimą maksimaliam trijų mėnesių terminui pažymima, kad byloje yra pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių manyti, kad įtarimai jai pareikšti pagrįstai: įtariamojo G. Kontenio parodymai, akistatos tarp įtariamųjų, policijos pareigūnų užfiksuoti duomenys, teismo medicinos specialistų duomenys ir pan. Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad įtariamoji kurį laiką gyveno Ispanijoje, todėl yra pagrindo manyti, kad skyrus jai švelnesnę kardomąją priemonę, ji gali slėptis (bėgti) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Pratęsiant M.Kaziukaitytės suėmimą, atsižvelgta ir į tai, kad ji įtariama padariusi labai sunkų nusikaltimą, už kurį gresia ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, todėl, būdama laisvėje ir suvokdama gresiančios atsakomybės ir realios laisvės atėmimo bausmės neišvengiamumą, ji gali bėgti arba slėptis.

Teismas pažymi ir tai, kad jei M. Kaziukaitytė bus išleista į laisvę, tai gali sutrukdyti objektyviai ir nešališkai išsiaiškinti bylos aplinkybes, kurios, anot prokuroro, šiuo metu yra intensyviai tiriamos.

Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Manau, iki gyvos galvos sodinti, ir turėtų dirbti kalėjime, o ne būti žmonių išlaikytiniais.

...

... portretas
Ne visos kalės gali būt motinomis vadinamos... DEJA.

AS

AS portretas
Ka jie gali prisiminti apkvaite nuo narkotiku.Juk sveiku protu sitaip nei mama butu leidusi musti sugyventinio sunaus.Tokie teismai turetu vykti visai toje savivaldybeje aiksteje,kad visi matytu ir zinotu kas laukia smurtautoju,narkomanu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių