Teismas trims mėnesiams suėmė dviem nužudymais įtariamą ukrainietį

Kauno apylinkės teismas penktadienį trims mėnesiams leido suimti Ukrainos pilietį O. T., įtariamą nužudžius du vyrus ir pasikėsinus nužudyti dar du žmones pavojingu būdu.

„Įtariamasis yra užsienio valstybės pilietis, jokiais socialiniais ryšiais Lietuvoje nesaistomas, todėl manytina, kad šioje proceso stadijoje švelnesnės kardomosios priemonės taikymas yra netikslingas, nes labai reali galimybė, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, – sakė prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Larisa Tamulionienė.

Kaip pranešė teismas, griežčiausia kardomoji priemonė įtariamajam skirta dar ir dėl to, kad jis, būdamas neizoliuotas, gali bandyti paveikti nukentėjusiuosius.

„Įtariamasis žino šių asmenų gyvenamąją vietą, todėl gali bandyti daryti neteisėtą poveikį“, - rašoma teismo nutartyje.

Skirdamas suėmimą teismas taip pat atsižvelgė į tai, kad ukrainietis 42 metų O. T. yra įtariamas dviejų labai sunkių nusikaltimų padarymu, už kuriuos jam gresia ilgalaikė reali laisvės atėmimo bausmė.

Įtarimai ukrainiečiui O. T. pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, rugpjūčio 22 dieną Kaune, Krėvės prospekte ir Birželio 23-osios gatvėse esančiuose butuose, kilusio konflikto metu, panaudodamas peilį, nužudė du žmones.

Be to, įtariama, kad jis ketino nužudyti dar du žmones sukeldamas gaisrą pastarojo buto koridoriuje, kuriame jis padegė antklodę. Tačiau jam nepavyko to padaryti, nes vienas iš nukentėjusiųjų jam pasipriešino, o kitas spėjo iššokti per balkoną.

Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pasak prokuroro Vitoldo Guliavičiaus, į Lietuvą atvykę ukrainiečiai dirbo legaliai, jie dirbo įmonėje, užsiimančioje pastatų statyba ir renovacija. Kauno apskrities vyriausiojo policijos vadovas Darius Žukauskas BNS sakė, kad įmonė, kurioje dirbo ukrainiečiai, bendradarbiavo su teisėsauga. Jos pavadinimo pareigūnai neskelbia.

Įtariamasis nusikaltimo motyvu nurodo asmeninius nesutarimus su aukomis.

Pareigūnai sako, kad šiam sunkiam nusikaltimui, kaip ir daugeliui nužudymų Lietuvoje, įtakos turėjo alkoholis.

Kaip skelbta, Kauno apskrities policijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą sulaikė ukrainietį, įtariamą nužudymais.

42 metų vyras sulaikytas apie 20 val., netoli jachtklubo, pranešė policija. Įtariamasis bandė bėgti, tačiau policininkai jį sulaikė.

Trečiadienio vakarą ir ketvirtadienį Kaune rasti du negyvi Ukrainos piliečiai.

Trečiadienį 22.44 val. pranešta apie gaisrą devynaukštyje Kaune. Tuomet ugniagesiai iš degusio buto išnešė du Ukrainos piliečius: 1989 metais gimusiam B. N. medikai konstatavo mirtį, 1994 metais gimęs G. H. su gyvybės požymiais išvežtas į gydymo įstaigą.

Užgesinus gaisrą pagalbos kreipėsi iš buto per langą pabėgęs dar vienas Ukrainos pilietis – A. V., gimęs 1998 metais.

Paaiškėjo, kad vienas ukrainietis buvo nužudytas peiliu, kitą kėsintasi nužudyti, o siekiant paslėpti nusikaltimą, sukeltas gaisras.

Dėl šių nusikaltimų ketvirtadienį Kauno policija paskelbė dviejų Ukrainos piliečių paiešką.

Apie 13.40 val. Kaune, V. Krėvės prospekte, daugiabučių kiemuose esančioje uždengtoje smėlio dėžėje, rastas ieškoto 1985 metais gimusio vyro kūnas. Manoma, kad vyras nužudytas toje vietoje, kur rastas, o paskui jo kūnas paslėptas. 

Pirminiais duomenimis, ant vyro kūno pastebėta smurto žymių.

Policijos duomenimis, visi asmenys tarpusavyje pažįstami, o du iš jų – nužudytasis bei 1998 metais gimęs nukentėjusysis – broliai. Visi jie atvyko į Lietuvą dirbti statybose. Baigę darbą, ketvirtadienį statybininkai rengėsi išvykti atgal į Ukrainą.

Bute nustatyti du gaisro židiniai: kambaryje degė lova, taip pat tarp kambario bei koridoriaus degė linoleumas ir durys.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Ale,kaip net stenėdami, stengiasi vatinkos išsaukti lietuvių pyktį ukrainiečiams.Galit nusiramint lietuviai puikiai atskiria buitinius nusikaltimus nuo jūsų peršamų ,rusišku nacizmu dvokiančių.

Visiškas išsigimimas

Visiškas išsigimimas portretas
Pinigai -- galvažudžiai. Bet kodėl žmonės nepasimoko iš kitų klaidų, o jas kartoja? O paskui turbūt nagus griaužiasi, bet jau po laiko. Ir dar kokią gėdą savo tautai užtraukia. Et, žmonės, kodėl jūs tokie godūs?

...

... portretas
Linutis dar nesikreipė su prašymu 'ŠAUNŲJĮ donbaso kovotoją' be jokių išlygų paleist?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių