Prokuratūra nesutinka su buvusio Kauno vicemero išteisinimu

Prokuratūra apsisprendė - Kauno apygardos teismo paskelbtą buvusio vicemero Kęstučio Kriščiūno išteisinimą skųs aukštesnės instancijos teismui.

Kauno apygardos prokuratūros komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Erika Bogusevičiūtė patvirtino: ,,Prokuratūra pasinaudos įstatymo numatytu 20 dienų laikotarpiu ir skųs Kauno apygardos teismo nuosprendį“.

Kuo bus grindžiamas skundas prokurorai kol kas neatskleidžia. Pasak E.Bogusevičiūtės, pirmiausia prokurorai išanalizuos, kokiais motyvais remdamasis teismas priėmė išteisinamąjį nuosprendį ir tada sudėlios savo argumentus.

2012 metais Kauno mero pavaduoto pareigas ėjęs K.Kriščiūnas buvo kaltinamas piktnaudžiavimu. Teisiamųjų suole kompaniją buvusiam vicemerui palaikė visuomeninė patarėja Zita Zalagėnaitė, buvęs savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės vadovas Algimantas Puidokas, taip pat anuomet įmonei „Panemunės butų ūkis“ vadovavęs Tomas Pilvinis bei įmonės „Kauno komunalinis ir butų ūkis“ mechanikas Juozas Rauchas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ikiteisminį tyrimą pradėjo 2012 metų sausį. Kaltinamajame akte teigiama, kad K.Kriščiūnas, pasinaudojęs savo kaip vicemero įtaka, nurodė T.Pilviniui įmonės „Kauno komunalinis ir butų ūkis“ sąskaita nupirkti statybinių medžiagų, kurios buvo panaudotos visuomeninės patarėjos buto remontui.

T.Pilvinio vadovaujamos bendrovės darbuotojai remontavo tuomečio vicemero asmeninį automobilį, nupirko akumuliatorių ir žieminių padangų komplektą. Už to paties automobilio remontą mokėjo ir „Automobilių stovėjimo aikštelės“.

Viso proceso metu kaltinamieji neigė savo kaltę. K.Kriščiūnas mėnesį praleido Kauno tardymo izoliatoriuje. Dėl sušlubavusios sveikatos A.Puidokas suėmime ilgai neužsibuvo.

Kauno apygardos teismas skelbdamas išteisinamąjį nuosprendį pabrėžė, kad kaltinamųjų padarytose veiklose neįžvelgė nusikaltimo sudėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Goga

Goga portretas
Tipiška vagių ir kombinatorių karta. Tokiam vadiška tarnyba turi būti uždrausta amžiams.

Realybė

Realybė portretas
Jeigu čia nuotraukoje kažkam atrodo fain vyras, tai snukis tipiško sukčiaus. Tokius reikia bausti be gailesčio. Kažkokiam komentatoriui , tas socdemas panašus į konservatoriu. Ponai, jus net nesuprantate apie ką kalbama.

vai vai

vai vai portretas
Negerai tąsyti sergantį žmogų. Aš bijočiau Dievo bausmės.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių