Prokuratūra: Kauno ligonių kasos vadovas dėl kyšio ėmimo nėra išteisintas

  • Teksto dydis:

Į pareigas grįžęs Kauno teritorinės ligonių kasos (TLK) direktorius Virgilijus Šiaudikis nėra išteisintas dėl kyšio ėmimo, teigia prokuratūra. Tačiau Valstybinės ligonių kasos neketina peržiūrėti savo sprendimo dėl jo grąžinimo į pareigas.

„Šiuo metu tikrai ne“, - ketvirtadienį BNS sakė Valstybinės ligonių kasos (VLK) Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė.

Trečiadienį VLK pranešė, kad „V.Šiaudikis į pareigas grįžo įsiteisėjus antradienį paskelbtam Kauno apygardos teismo nuosprendžiui – panaikinus kaltinimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir išteisinus jį“.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Tomas Staniulis ketvirtadienį VLK vadovybę informavo, kad ši informacija nėra tiksli.

VLK vadovui Algiui Sasnauskui pranešta, kad Kauno apygardos teismas patvirtino 2013 metų lapkričio 14 dieną priimtą Kauno apylinkės teismo nuosprendį dalyje dėl V.Šiaudikio kyšininkavimo.

Pagal šį nuosprendį, pripažinta, jog Kauno teritorinės ligos kasos vadovas paėmė kyšį iš Virginijos Rožukienės, bet nuo baudžiamosios atsakomybės yra atleistas pagal laidavimą vienerių metų ir 6 mėnesių laikotarpiui. Taip pat nustatyta, kad 2010 metais V.Šiaudikis savo darbo vietoje priėmė kyšį iš Algimanto Žukausko, bet dėl to baudžiamasis procesas nutrauktas, nes yra suėjusi baudžiamosios atsakomybės senatis.

„Jis nėra išteisintas. Kaip minėjau, vienu atveju byla nutraukta dėl senaties, kitu atveju jis atleistas nuo atsakomybės pagal laidavimą, bet nėra išteisintas“, - ketvirtadienį BNS sakė kaltinimą teisme palaikęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius.

Anot jo, abiem atvejais, kurie teisme nebuvo paneigti, V.Šiaudikis kyšį ėmė grynais pinigais.

Prokuroras tvirtino dabar sprendžiąs, ar skųsti Kauno apygardos teismo nuosprendį.

Valstybės tarnybos įstatymas numato, kad valstybės tarnautojas privalo būti nepriekaištingos reputacijos.

Tuo metu, VLK teigimu, V.Šiaudikis į pareigas grąžintas, nes nėra laikomas asmeniu, turinčiu teistumą.

„Prokurorų pateiktuose dokumentuose nurodyta, kad V.Šiaudikis nėra laikomas asmeniu, turinčiu teistumą bei tai, kad jo atžvilgiu panaikintas procesinės prievartos priemonės (nušalinimo nuo pareigų) taikymas. Todėl įvertinus šias aplinkybes, jis buvo sugrąžintas į Kauno TLK direktoriaus pareigas“, - teigiama VLK komentare BNS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neisteisino

neisteisino portretas
...teismas neisteisino ir buvusios mokesciu inspekcijos virsininkes Virginijos Z. Byla nutraukta del senaties, bet tai netrukde savivaldybei ta moteri itaisyti i atsakingas vyr.kontrolieres pavaduotojos pareigas.

SOS

SOS portretas
kaip toks "švarus" veikėjas galės tikrinti kitas įstaigas? ko verta tada paskelbtoji kova su korupcija? ar viskas tik veidmainystė?

brr

brr portretas
šlykšti betvarkė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių