Prieš teismą stojo žiauria žmogžudyste įtariamas H. Daktaro gaujos narys

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas penktadienį atvertė 15 metų senumo bylą, kurioje Gintautas Liutavaras Kazlauskas kaltinamas su "daktarų" grupuotės nariais nužudęs žmogų.

Kauno apygardos teismas penktadienį atvertė 15 metų senumo bylą, kurioje Gintautas Liutavaras Kazlauskas kaltinamas su "daktarų" grupuotės nariais nužudęs žmogų.

Tačiau pradėti įrodymų tyrimo pirmajame posėdyje nepavyko - į bylos nagrinėjimą neatvyko kaltinamojo advokatė. Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo 17 dieną.

G.L.Kazlauskas kaltinamas 1997 metais kartu su "daktarų" gaujos nariais užpuolęs nukentėjusįjį restorano-pramogų ir poilsio komplekso patalpose, sudavęs jam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, medinėmis kėdėmis. Išvilkę nukentėjusįjį iš patalpų ir įsodinę į automobilį, užpuolikai nuvežė jį į mišką, kur jį toliau spardė ir mušė, naudodami butelį, peilį bei medines kėdžių nuolaužas. Auka smaugta, vilkta ledu ir asfaltu. Šių kankinimų ji neišgyveno.

Teisiamasis savo kaltę šioje byloje neigia. Jis po nusikaltimo gyveno Didžiojoje Britanijoje. Jį perdavus Lietuvai, G.L.Kazlauskui paskirta kardomoji priemonė - areštas. Kaltinamasis skundė šį teismo sprendimą, tačiau jo prašymas patenkintas nebuvo.

Per teismo posėdį G.L.Kazlauskas teisėjų taip pat prašė išleisti jį į laisvę, paskiriant kitokią kardomąją priemonę, teigdamas, kad norėtų matytis su vaikais. Jis taip pat samprotavo, kad turėtų būti teisiamas pagal 1997 metais galiojusius įstatymus ir tokiu atveju jo byloje turėtų būti taikomas senaties terminas.

Visi šie klausimai turėtų būti nagrinėjami tolesniuose teismo posėdžiuose. Tarp šios bylos liudytojų yra ir "daktarų" lyderiai Egidijus Abarius bei Henrikas Daktaras, tačiau jų į teismo posėdžius kol kas kviesti nenumatoma, nes ikiteisminio tyrimo metu parodymų jie nedavė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mentas

mentas portretas
sugebama tik su senais ir stogo neturinciu nusikalteliais kovot.o kodel nebaudziami esantys vierchai?trumpos rankos pas teisesauga....pinigais suristos...

ez

ez portretas
Seniai banditus reikejo nubausti iki gyvos galvos. Nejaugi bijosime iseiti i gatves.

1

1 portretas
Idomu kodel Daktaras iki gyvos galvos gavo o Goga 20 metu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių