Prieš pusmetį atidarytoje „Norfoje“ – nelaimė

  • Teksto dydis:

Vėlų trečiadienio vakarą kilo gaisras Kaune, Šiaurės prospekte, įsikūrusiame prekybos centre "Norfa".

Pranešimą apie įvykį ugniagesiai gavo iki vidurnakčio likus maždaug 20 minučių. Pastebėta, kad prekybos centro viduje kažkas dega. Pro "Norfos" langus buvo matyti uždūmintos patalpos, grindimis tekėjo vanduo. Ant pastato stogo buvo atsidarę priešgaisriniai liukai.

Gaisras kilo restorane "Čaina+sushi", todėl buvo bandyta telefonu susisiekti su jo vadovu, tačiau šis neatsiliepė. Pro kavinės pakeliamas grotas patekus į vidų nustatyta, kad ugnis įsiplieskė už baro esančioje pagalbinėje patalpoje, kuri numalšinta autonominės gesinimo sistemos.

Pagalbinėje patalpoje degė ant lentynos sukrauti įvairūs daiktai. Sudegė lentyna, nutrupėjo pakabinamos lubos 60 m² plote, aprūko patalpos vidus, sulietos parduotuvės "Norfa" ir kitų pastate esančių parduotuvių patalpos su prekėmis ir inventoriumi.

Atvykus atsakingam darbuotojui, buvo nutrauktas vandens tekėjimas parduotuvės gaisrinėje stotyje iš stacionarių priešgaisrinių purkštukų. Patalpos išvėdintos. Įvykis tiriamas.

"Norfos" parduotuvių tinklo atstovas žiniasklaidai Darius Ryliškis portalui kauno.diena.lt sakė, kad po gaisro "Norfa" apie 10 val. ryto tebebuvo uždaryta. Tikimasi, kad darbą bus galima atnaujinti dar šiandien.

Tiesioginių gaisro nuostolių pati "Norfa", pirminiais duomenimis, patyrė mažai – gesinant gaisrą sulieti kai kurie baldai, kai kurios prekės.

Netiesioginiai nuostoliai, D. Ryliškio teigimu, kur kas didesni ir jie susidarė dėl to, kad bent pusdienį prekybos centras negalės dirbti – darbuotojai valė ir tvarkė patalpas, nukentėjusias gesinant gaisrą. 

"Labiausiai nukentėjo patalpos, kurias nuomojasi restoranas. Bet svarbiausia, kad nenukentėjo žmonės", – sakė D. Ryliškis.

Šis prekybos centras atidarytas vos prieš pusmetį – birželio pradžioje. 


Šiame straipsnyje: Norfagaisrasnelaimės

NAUJAUSI KOMENTARAI

va taip

va taip portretas
idomu kokia ten direktore dirba kad skelbimai is darbo birzos puslapio neiseina...nemoka tvarkytis kad tokia darbuotoju kaita...reiktu keisti vadove..sveriamu prekiu skyriuose viena bobele per tris skyrius begioja,pieno saldytuvuose is vis bardakas...

Jonas

Jonas portretas
Šuo netinka sušiui. Riebus. Geriau katė. Liesa lengva. .

China

China portretas
Geras pavadinimas "Čaina+sushi"...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių