Prašo pratęsti suėmimą dėl „Grožio chirurgijos“ duomenų vagystės

Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą ir prašo pratęsti suėmimą įtariamiesiems duomenų vagyste iš klinikos „Grožio chirurgija“.

Prokuratūros prašymas dėl suėmimo pratęsimo trečiadienį po pietų bus nagrinėjamas Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Rugsėjo 1 dieną teismas du įtariamuosius dėl leido suimti dviem mėnesiams.

Tada teisėjai suėmimo sankciją motyvavo tuo, kad nusikaltimai buvo daromi naudojant konspiracijos priemones, po įtarimo pareiškimo išaugo tikimybė, kad įtariamieji gali pasislėpti. Įtariamųjų gynėjai prašė skirti stebėjimą elektroninėmis priemonėmis ir 10 tūkst. eurų užstatą.

Vienas suimtųjų dėl skirto suėmimo buvo pateikęs skundą Vilniaus apygardos teismui, Tačiau šis skundo nepatenkino ir įtariamojo į laisvę nepaleido.

Vienas įtariamųjų yra IT specialistas, kitas – medikas.

Trečias įtariamasis suimtas nebuvo, jis paleistas į laisvę.

Tyrimą dėl duomenų vagystės iš klinikos atliekantys pareigūnai rugpjūčio pabaigoje Kaune sulaikė tris asmenis, įtariamus pagrobus daugiau nei 22 tūkst. asmenų duomenis.

Programišiai iš „Grožio klinikos“ pavogė klientų asmens duomenis: vardus, pavardes, asmens kodus, prieš ir po operacijos darytas nuotraukas. Policija skelbė, kad įtariamieji yra 31, 32 ir 33 metų. Vyrai anksčiau policijai nebuvo žinomi.

Įtariamieji už pavogtų duomenų neviešinimą reikalavo pinigų iš Lietuvos ir užsienio piliečių. Manoma, kad įtariamiesiems pinigus sumokėjo šimtai nukentėjusių asmenų.

Tuo metu nuo klientų asmens duomenų vagystės nukentėjusi klinika „Grožio chirurgija“ nesutinka su Valstybinės duomenų inspekcijos nustatytais pažeidimais tvarkant asmens duomenis ir siekia, kad teismas panaikintų inspekcijos sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antanas

antanas portretas
Kaip ir komentavau,taciau dingo.Kai dingsta valstybes milijonas-nieko blogo-jis tam ir skirtas?O kelios 'ZVAIGZDZIU",tiksliau "lempuciu",pavardes sukels toki furora,jog butinas arestas.Tegul istatymai buna vienodi visu ATZVILGIU!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių