Portalai kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt ir diena.lt patyrė programišių ataką

  • Teksto dydis:

Bendrovės „Diena Media News“ valdomiems naujienų portalams kauno.diena.lt, klaipeda.diena.lt ir diena.lt antradienį teko atlaikyti dvi kibernetinių atakų bangas.

Portalų veikla ėmė strigti vakar apie 17.30 val. Ataką pastebėję specialistai situaciją suvaldė, tačiau netrukus prasidėjo dar didesnis portalų šturmas.

„Inžinieriai iš karto pastebėjo, kad vykdoma plataus masto koordinuota DDoS ataka prieš „Diena Media News“ serverius. Šimtai tūkstančių skirtingų IP adresų kreipėsi į serverius, taip norint pakenkti jų veikimui. Kadangi duomenų perdavimo paslaugos teikiamos per keletą operatorių, perteklinis užklausų kiekis buvo greitai suvaldytas. Po valandos puolimas grįžo su dar didesne jėga“, – situaciją komentavo portalų prieglobos paslaugas teikiančios bendrovės „Data Bank Group“ vadovas Juranas Viliušis.

Vėliau antradienį vakare portalai veikė įprastu režimu, naujų išpuolių neužfiksuota ir trečiadienį, tačiau inžinieriai dirba budėjimo režimu.

„Labai atsiprašome savo lankytojų už neplanuotus nepatogumus. Teks skirti dar daugiau dėmesio saugumui, kad būtume pasiruošę atlaikyti tokius galingus šturmus. Per pastaruosius metus mūsų portalų lankomumas labai žymiai išaugo. Matyt, tai nepraslydo ir pro piktavalių akis“, – sakė portalus valdančios bendrovės „Diena Media News“ direktorius Tadas Širvinskas.

Lyginant šių ir praėjusių metų kovo mėnesius, portalų kauno.diena.lt, klaipeda.diena ir diena.lt unikalių lankytojų skaičius išaugo maždaug 53 proc. Perverstų portalų puslapių skaičius – 63,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes prie Nemuno uzauge

Mes prie Nemuno uzauge portretas
Idomu is kur ataka? Ar konkurentai iesko kaip pakenkt,ar siaip i didziausius info kanalus nusitaike piktadariai:)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ir gerai,ir blogai. Smagu,kad Diena media news auga ir stipreja,blogai tas,kad pas mus daznai sekme pavydo lydima
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių