Kauno policininką įklampino 50 eurų kyšis

Kauno kelių policijos valdybos patrulis Mindaugas Venckus ginasi neėmęs kyšio iš Ukrainos piliečio.

Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti korupcijos bylą. Pagrindinis herojus – 34-erių metų Kauno apskrities policijos pareigūnas M. Venckus, kaltinamas kyšininkavimu.

Pareigūną į teisiamųjų suolą atvedusi situacija – gana banali. Jis kaltinamas tuo, kad būdamas statutiniu valstybės tarnautoju, dirbdamas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vyriausiuoju patruliu, šių metų kovą kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai sustabdė Ukrainos piliečio vairuojamą automobilį „Škoda Oktavia“ ir iš užsieniečio paėmė kyšį.

M.Venckus ukrainiečiui nurodė, kad šis pažeidė Kelių eismo taisykles, t. y. vairuodamas automobilį viršijo leistiną greitį ir už tai jam gresia administracinė 170 eurų nuobauda. Kaltinime nurodoma, kad pareigūnas savo naudai iš ukrainiečio tiesiogiai priėmė 50 eurų dydžio kyšį.

Ne banalu šioje istorijoje tai, kad M.Venckus tebedirba policijoje, jis perkeltas į kitas pareigas. M.Venckus kaltu neprisipažino ir sutiko liudyti tik po visų liudytojų apklausų ir vaizdo įrašų peržiūros.

Teisme liudijo kartu su M.Venckumi patruliavęs Mindaugas Arlauskas. Beje, jam taip pat buvo pareikšti įtarimai, pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau vėliau jo atžvilgiu byla buvo nutraukta.

Pasak M.Arlausko, ukrainiečio vairuojamas automobilis buvo sustabdytas visai ne dėl greičio viršijimo, o dėl to, kad automobilis buvo su švediškais numeriais.

Kolega porino, kad M.Venckus prie automobilio su švediškais numeriais ilgai neužtruko, o grįžęs pareiškė, kad viskas tvarkoje.

Tačiau Imuniteto tarnyba, sulaikiusi M.Venckų, rado 50 eurų kupiūrą. Būtent tiek, kiek kontrolieriams ir nurodė kyšį davęs ukrainietis.

Pasirodo, pareigūnų darbą kontroliuojantis policininkų ekipažas pastebėjo, kad kelyje sustabdytas automobilis ilgai netrukęs nuvažiavo. Kilo įtarimas dėl pareigūnų darbo kokybės.

Kontrolieriai pasivijo mašiną ir ukrainietį pasikvietę į tarnybinį automobilį sulaukė patvirtinimo – šis prisipažino davęs 50 eurų patruliui už tai, kad nebūtų nubaustas už greičio viršijimą.

Teisme nagrinėtos ir patrulių darbo aplinkybės. Patruliai tarnybos metu su savimi gali turėti apie 40 eurų. Jei aplinkybės susiklosto taip, kad patrulio piniginėje yra daugiau pinigų, jis apie tai turi pasisakyti pamainos viršininkui.

Tvirtinama, kad M.Venckus per instruktažą pasisakė apie didesnius pinigus piniginėje – be 50 eurų kupiūros ten buvo kelios dešimtinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių