Policija ragina „Grožio chirurgijos“ pacientus nemokėti išpirkų

  • Teksto dydis:

Policija ragina „Grožio chirurgijos“ klinikos pacientus, kurių duomenys buvo pavogti, nemokėti už juos pinigų.

Kaip antradienį pranešė Policijos departamentas, plastinės chirurgijos klinikos pacientai į savo mobiliuosius telefonus ar elektroninio pašto dėžutes gavo žinutes su siūlymu susimokėti už jų pavogtų duomenų paviešinimą.

Tyrimą atliekantys Kauno policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ragina gavusius žinutes nemokėti jokių išpirkų, o kreiptis į policiją.

Pasak klinikos „Grožio chirurgija“ direktoriaus Jono Staikūno, klientai sulaukia trumpųjų žinučių, taip pat jiems skambina teisininkais prisistatantys asmenys.

„Antradienį „Grožio chirurgiją“ šantažuojantys nusikaltėliai įvykdė naują ataką prieš kliniką. Jos klientams buvo išsiųstas didelis kiekis trumpųjų žinučių su nuorodomis, galimai vedančiomis į pavogtus jų asmeninius duomenis, reikalaujant juos išpirkti. Naudodamiesi šia situacija klinikos klientams taip pat skambina asmenys, prisistatantys teisininkais, ir siūlo savo paslaugas“, – pranešime teigia klinikos vadovas.

„Grožio chirurgija“ prašo klientų atsargiai elgtis su žinutėse pateiktomis nuorodomis – jos gali būti pavojingos kitų duomenų saugumui.

Kauno apskrities policija ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu buvo gautos prieigos prie klinikos saugomų pacientų asmens duomenų pradėjo praėjusio mėnesio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asta

asta portretas
ka tik gavau ir as zinute su siulymu issipirkti nuotraukas,tegul ziuri patys i jas

gavau ir as zinute

gavau ir as zinute portretas
policija kaip visada buksuoja. Nusikalteliai netik nebijo bet dar arsesni tampa.. tiesiog sika ant tos policijos.

Barbe

Barbe portretas
Pochui man tos nuotraukos tegu deda.papu nemate ar ka.nori susidorot su klinika.konkurentai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių