Policija pričiupo Vokietijoje ir Lietuvoje veikusią automobilių vagių grupuotę

  • Teksto dydis:

Šios grupuotės nariai susiję su daugiau kaip 20 "Volkswagen" ir "Honda" markių automobilių vagystėmis. Buvo pavogta automobilių už 700 tūkst. litų.

Lietuvoje sulaikyti keturi nusikalstamos organizuotos grupuotės nariai, kurie įtariami vykdę bei organizavę automobilių vagystes Vokietijoje, taip pat vogtų automobilių gabenimą į Lietuvą bei jų realizavimą.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, nustatyta, kad šios grupuotės nariai susiję su daugiau kaip 20 "Volkswagen" ir "Honda" markių automobilių vagystėmis. Buvo pavogta automobilių už 700 tūkst. litų.

Šios nusikalstamos grupuotės veiklą daugiau nei pusantrų metų bendrai tyrė Berlyno ir Kauno pareigūnai – Vokietijos Berlyno žemės kriminalinės policijos pareigūnai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai bei Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Nusikalstamos organizuotos grupės nariai bei jos lyderis buvo sulaikyti antradienį ir trečiadienį Kauno mieste, Kauno bei Molėtų rajonuose. Antradienį buvo sulaikyti anksčiau teisti, nedirbantys 50-metis R.I., 47 metų R.Ž. ir 28 metų V.G. Trečiadienį Kauno apylinkės teismas sulaikytiesiems paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams.

Taip pat trečiadienį buvo sulaikytas neteistas ir nedirbantis 33 metų T.P. Įtariamasis sulaikytas 48 valandoms, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių