Aleksotiškiai nebeištvėrė: po laiško žurnalistams demaskuotas naminukės „taškas“

Į portalą kauno.diena.lt kreipęsis kaunietis nurodė namą, kuriame galimai prekiaujama nelegaliu alkoholiu, rūkalais. Žurnalistams susisiekus su policija, pareigūnai surengė reidą. Skaitytojo informacija pasitvirtino. 

„Niekaip neišeina uždaryti šio „taško“. Policija atvažiuodavo, bet ten vis tiek toliau prekiauja“, – taip dar lapkričio pabaigoje į portalą kauno.diena.lt kreipėsi kaunietis.

Anot jauno vyro, Aleksote, Gulbių gatvėje, nelegali prekyba vyksta visą parą. „Gal jūs padėsite? Niekas nereaguoja, padėkite. Nebaudžiami prekiauja“, – teigė kaunietis, nupasakojęs, kuriame name vyksta nelegali veikla.

„Du kartus pasiskambinat, kaip ženklas, kad savas, ir įeinat. Vartai ten visada atidaryti“, – nurodė vyras. Jis pasakojo, kad į nelegalią veiklą įsitraukusi visa name gyvenanti šeima.  

„Kiek galima pardavinėti nelegalius š***? Ten cigaretės visokios, spiritas kažkoks“, – kalbėjo kaunietis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Kauno policijos atstovų pasiteiravome apie esamą situaciją Gulbių gatvėje. Perdavėme ir nurodyto namo aprašymą. Pareigūnai šioje gatvėje užfiksavo galimai nelegalią veiklą.  

Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė portalą kauno.diena.lt informavo, kad policijos pareigūnai nuo 2017 m. iš viso yra gavę keturis anoniminius pranešimus dėl galimai nelegaliai vykdytos prekybos alkoholiu ir cigaretėmis minėtoje gatvėje.

„Reaguojant į šiuos pranešimus buvo vykdomi stebėjimai, neviešos policinės priemonės, tačiau asmenys, išsinešantys alkoholį, nebuvo neužfiksuoti“, – nurodė O. Vaitkevičienė.

Praėjusią savaitę buvo užfiksuota galimai nelegali vykdoma veikla jūsų minėtoje vietoje.

Vis tik „papildomai vykdant priemones, siekiant nustatyti vykdomas nelegalias veiklas, praėjusią savaitę buvo užfiksuota galimai nelegali vykdoma veikla jūsų minėtoje vietoje.“ 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

O. Vaitkevičienė taip pat nurodė, kad šiais metais Kauno apskrityje iki lapkričio pabaigos konfiskuota daugiau kaip pusė milijono cigarečių ir apie 2 tūkst. litrų alkoholio (gamyklinio, namų gamybos, skiedinių).

„Dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką, buvo organizuota beveik 400 patikrinimų dėl tabako ir beveik 250 patikrinimų dėl galimos nelegalios prekybos alkoholiu“, – teigė atstovė.

Perkantieji nelegalų alkoholį ir rūkalus rizikuoja savo sveikata ir gyvybe, o dėl klestinčios šešėlinės ekonomikos kenčia šalies biudžetas, tai yra, visų mūsų gerovė.

Primenama, kad pareigūnai nuolat vykdo prevencines priemones šiems pažeidimams užkardyti. Gyventojai apie galimai vykdomas nusikalstamas veikas visada policijos pareigūnus gali informuoti skubios pagalbos telefonu 112 arba elektroninėje policijos paslaugų sistemoje – www.epolicija.lt.


Šiame straipsnyje: naminė degtinėnaminės degtinės taškasdemaskuotas taškasnelegali prekybanelegalūs rūkalaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Duchas skundalius

Duchas skundalius portretas
Kažkoks duchas paskundė, pavydėjo, kad geriau uždirba.

Jonis

Jonis portretas
Pas mus cigarais prekiauja pilnu hodu, ir nieko,... Niekas nereaguoja, policijoje,, stogas"

o,Henris

o,Henris  portretas
O kas nors yra paskaiciaves kiek tokiu tasku yra Vilijampolej,
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių