Po pokalbio su sukčiumi kaunietė liko be pensijos

  • Teksto dydis:

Nusižiūrėtųjų į aukas patiklumu parazituojantys telefoniniai sukčiai lanksčiai prisitaiko prie aplinkybių. Pastebėta, kad jie linkę suaktyvėti savaitgaliais bei pradėjus mokėti pensijas. Akivaizdus to įrodymas – penktadienį Kaune užregistruotas dar vienas toks nusikaltimas.

87-erių metų Dainavos mikrorajono gyventojai apie tai, kad kažkas iš jos artimųjų sukėlė eismo įvykį, dėl ko skubiai reikalingi pinigai, buvo pranešta penktadienio popietę, apie 12 val. Skambinusysis nesivargino kurpti kažką originalesnio – tradiciškai prisistatė tyrimą atliekančiu policijos pareigūnu.

Netrukus, kaip jau ne kartą yra buvę, atvyko ir skambinusiojo atsiųstas asmuo, kuriam sutrikusi senolė atidavė savo pensiją – 250 eurų.

Apie tai, kas iš tikrųjų įvyko, susigaudyta tik po pusvalandžio, kai skambinusiojo bendrininko pėdos jau buvo atšalusios.

Remiantis šalies teismus pasiekusiomis bylomis, dažniausiai nusižiūrėtiesiems į aukas arba tiesiog jų ieškant, skambinama iš įkalinimo įstaigų. Dažniausiai – Marijampolės arba Alytaus pataisos namų. O paimti išviliotų pinigų atvyksta laisvėje esantys jų pažįstami. Dažniausiai – artimieji arba ką tik į laisvę išėję asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kazkas

kazkas portretas
na, galima saipytis, bet juk tikrai virs 80 metu protelis jau nebe tas, daro senukai nesmones, reikia priziuret... O negali suvaldyti tu kaliniu niekaip? Bet kas is to, gali savo darba testi ir ne kaliniai. Iseitis tik atjungti senukams laidinius.

kada zmones atsipeikes....

kada zmones atsipeikes.... portretas
Vienu zodziu dave KYSI. O uz KYSIO davima bausme...

senjore

senjore portretas
durna glusa ir baznycioj musa.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių