Po nokdauno atsigavęs „superagentas“ – vėl kovinėje pozoje

Pagaliau iš teismo su antrankiais išvežtas skandalingasis apsišaukėlis Mindaugas Kazimieras Naujanis nerimsta ir atsidūręs už grotų. Šiandien Kauno apylinkės teisme, skyrusiame šiam 20-mečiui iš Žiežmarių (Kaišiadorių r.) prieš savaitę areštą už nepagarbą teismui, buvo sušauktas posėdis dėl jo Kauno policijos areštinėje sukurpto skundo dėl šios jam skirtos esą neproporcingai didelės bausmės už tokį smulkų nusižengimą.

Naujas kaltinimas – dar skandalingesnis

Kaip jau rašyta, tokią dar pakankamai retą teismų praktikoje pamoką, vertesnę už trečiu teistumu jo biografijoje tapusią pralaimėtą dvikovą su Kauno „Aušros“ gimnazijos direktore, kuriai bandė prisistatyti Valstybės saugumo departamento darbuotoju, M.K.Naujanis gavo, surengus praėjusią savaitę posėdį nuo lapkričio stringančiame dar viename jo teismo procese.

Šioje byloje jau tris kartus teistas M.K.Naujanis kaltinamas dar skandalingesniais nusikaltimais – kad prisistatydamas Kauno bei Vilniaus savivaldybių darbuotojams Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentu ir net pateikęs suklastotus šios tarnybos dokumentus, apgaule – esą specialioms STT operacijoms gavęs šių savivaldybių tarnybinį transportą. O su iš Vilniaus savivaldybės gautu automobiliu bandęs iš darbovietės Elektrėnų ligoninėje pagrobti vieno skyriaus vedėja joje dirbančią savo kaimynę.

Anot jo bendrininko, sutikusio bendradarbiauti su teisėsauga, medikę planuota vežtis į kapines ir ten kankinti, siekiant iškvosti, kiek ši turi pinigų ir kur juos laiko.

Išprovokuotas siurprizas

Atversti šios bylos praėjusią savaitę Kauno miesto apylinkės teismui ir vėl nepavyko. Nors M.K.Naujanis ir buvo atvesdintas į šį posėdį Kaišiadorių policijos. Galimai tai ir supykdė vis dar padebesiais skrajojantį M.K.Naujanį, kuriam jau buvo skirta ne viena psichiatrinė ekspertizė, tačiau visų jų rezultatas kol kas toks pats – jis yra pakaltinamas.

Nepaisant to, ir praėjusią savaitę bandant pagaliau atversti šią bylą jis vėl bandė įsitaisyti advokatams skirtoje vietoje. Ir vėl buvo teisėjo Rimanto Grigo perspėtas, kad kaltinamojo vieta yra kitur.

Tačiau šį kartą M.K.Naujanis atsisakė paklusti, nors ir buvo ir perspėtas, kas už tai gresia. Jam besiožiuojant posėdyje buvo paskelbta pertrauka, po kurios M.K.Naujanio laukė siurprizas. Jį pergudravęs teisėjas ne tik parengė nutartį, kuria skyrė išsišokėliui 20 parų areštą, bet ir iškvietė konvojaus pareigūnus.

Šie pasirodė teismo salėje, vos pradėjus skelbti minėtą nutartį. Ir, anot liudytojų, sukėlė M.K.Naujanio veide nuostabą. Iš teismo salės jis jau buvo išvestas su antrankiais ir dar išgirdęs, kad už neatvykimą į ankstesnį posėdį jam dar yra skirta apie 380 eurų bauda.

Skyrė sau minimalią bausmę

Savo skunde, sukurptame už trijų dienų po šio pasiuntimo į nokdauną, M.K.Naujanis jau teisinasi, kad įsitaisęs tada už advokatams skirto stalo, esą siekdamas efektyvesnės gynybos.

Esą šis stalas jam buvo reikalingas išsidėlioti atsineštus dokumentus, nes buvo nusprendęs gintis pats – be advokato.

Tačiau, atrodo, šios idėjos iš savimi per ne lyg pasitikinčio, nors tik vidurinį išsilavinimą turinčio M.K.Naujanio kol kas neišmušė ir areštinės gultas. Jo skundas baigiasi prašymu panaikinti esą nepelnytą arešto bausmę ir skirti minimalią baudą už tokį smulkų ir nedidelį nusižengimą.

Pats M.K.Naujanis į savo skundo nagrinėjimą nebuvo pristatytas. Apsiribota tik pranešimu jam apie surengtą posėdį. Jame dalyvavęs kaltinimą palaikantis prokuroras siūlė M.K.Naujanio skundą atmesti. „Jis nevykdė teisėto teismo nurodymo“, – konstatavo išsišokimo liudytoju tapęs prokuroras.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ar kito savo bylos posėdžio, numatyto kitą savaitę, M.K.Naujanis ir toliau lauks areštinėje ir bus atvežtas į jį su antrankiais, paaiškės rytoj, teisėjui R.Grigui paskelbus savo sprendimą, ar tenkinti jo skundą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa yra ta

Tiesa yra ta portretas
Ne vidurinę baigęs,o tik 7 klases. Vadinasi, turintis tik pradinį išsilavinimą.

tadas

tadas portretas
gera musu teisesauga ir valdininkija, jei vidurine baiges nevisprotis uz nosies vedzioja. :D

Anonimas

Anonimas portretas
Kiets bic
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių