Per plauką nuo tragedijos: „Nissan“ manevras vos nekainavo kauniečio gyvybės

Triatlonininkui iš Kauno penktadienio popietės pasivažinėjimas dviračiu vos nesibaigė tragedija. 

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo pats Kęstutis K., šiuo metu jis aktyviai ruošiasi Lietuvos triatlono taurės varžyboms, o tam reikia numinti ne vieną kilometrą. 

Tačiau penktadienio pasivažinėjimas Kauno rajone, Raudondvaryje, Senųjų Bernatonių apylinkėse galėjo baigtis labai liūdnai.

„Gerai, kad važiavau pakėlęs galvą. O jei galva būtų nuleista? Kas tada?“, – apie tragiškas pasekmes dėl lengvojo automobilio vairuotojo manevro kelyje užsimena vyras.

Kaip pasakoja jis, incidentas įvyko apie 13 val.

„Šiame kelyje važiuoju dažnai, kadangi danga labai tinkama, visiškai naujai sutvarkyta. Automobiliai čia taip pat važiuoja retai, todėl ir rizikos mažiau“, – detalizuoja kaunietis ir pamini, kad toks įvykis nutiko pirmą kartą.

Užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kad Kęstutis važiuoja kelkraštyje, o prieš jį priešprieša atvažiuoja lengvasis automobilis. Jis tvarkingai važiuoja savo eismo juosta. Tačiau už jo važiuojantis „Nissan“ staiga ima lenkti ir šis manevras priverčia jį išvažiuoti į priešingą eismo juostą. Būtent tą, kuria važiuoja dviratininkas. 

„Ar šioje kelio dalyje buvo galima lenkti – nežinau, tačiau, mano nuomone, visais atvejais vairuotojai turi įsitikinti, ar lenkimo manevras nekelia pavojaus“, – Kelių eismo taisykles (KET) primena „Orkos“ triatlono komandai priklausantis sportininkas.

Kęstutis, pasidalydamas vaizdo įrašu, prašo įspėti tiek automobilių, tiek dviračių transporto priemonių vairuotojus būti atidiems kelyje ir saugoti savo bei kitų gyvybes.

„Saugokime vieni kitus, nes tragedijų kelyje ir taip per daug“, – pokalbį baigia vyras.

Portalas primena, kad už pavojingą vairavimą, lenkimą vietose, kuriose pagal KET draudžiama lenkti, įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą pažeidžiant eismo taisyklių reikalavimus skiriama bauda nuo 170 iki 230 eurų ir privalomai atimama teisė vairuoti nuo 3 iki 6 mėnesių.


Šiame straipsnyje: dviratininkaspavojingas manevraslenkimastriatlonininkasper plauką nuo tragedijosskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irmis

Irmis portretas
Aš kas diena šituo keliu važiuoju ir automobiliu ir dviračiu tai labai norečiau,kad čia dažniau apsilankitu keliu policija nes dauguma cia su automobiliais lekia gerokai virš100km/h.ir daug sodininku vaziuoja tikrai pavartoja alkoholio.

Aleksotas

Aleksotas portretas
Jei įmanoma įžiūrėti numerius, perduokite įrašą epolicijai.

Rici

Rici portretas
Draugiskas patarimas sportininkui.As irgi per menesi prisuku apie 1500 km. plente.Tokiu buduliu pilna,vos ne per kiekviena trenke yra.Stengiuosi vaziuot uz istisines baltos linijos ,kuri eina kelkrasciu,o ypac kai vaziuoju TT dviraciu.Ir pagindinis dalykas nenuleidinek zvilgsnioi kelia,nors ir kaip sunku bebutu.Sekmes startuose.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių