Pirmoji žudiko ir aukos artimųjų akistata teisme buvo nebyli

Trečiadienį prieš Kauno apygardos teismą stojo „Daktarų“ nusikalstamo susivienijimo narį Virginijų Silvestravičių nušovęs jo senas pažįstamas Algis Taškevičius. Jis nesidangstė nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, tačiau nelabai jaukiai jautėsi prieš nemažą aukos artimųjų bei su jais atvykusių asmenų būrį.

Nukentėjusieji atvyko su advokatu

Kaip jau rašyta, V. Silvestravičiaus, tarp sėbrų turėjusio Virgelio pravardę, vaikai, tėvai bei sesuo pareiškė tyčiniu jų tėvo, sūnaus bei brolio nužudymu kaltinamam A. Taškevičiui solidžius ieškinius. Sūnus bei dukra prašo priteisti po 80 tūkst. eurų, tėvai – po 60 tūkst., sesuo – 40 tūkst. Nepaisant to, kad Darbo biržoje užsiregistravęs A. Taškevičius linkęs įrodinėti, kad griebėsi savigynai įsigyto pistoleto gindamasis. Nukentėjusiaisiais pripažinti minėti V. Silvestravičiaus artimieji atvyko su advokatu. 

Kaip jau rašyta, 55-erių A. Taškevičiaus, kuriam tai – pirmoji akistata su Temide, versija apie būtinąją gintį nepatikėjo ir 46-erių V. Silvestravičiaus nužudymą tyrę teisėsaugininkai. Jie rėmėsi ekspertų išvadomis dėl šio mafijos veterano žūties aplinkybių, kurios iki teismo plačiau nekomentuotos. Jų esmė - į V. Silvestravičių buvo šauta du kartus. Ir abu – į galvą.

Po šių ekspertų išvadų A. Taškevičius atsisakė duoti parodymus. Esą dar kartą papasakos, kaip viskas buvo, teisme.

Mirtina dvikova

Iš karto po įvykio A. Taškevičius tikino, kad nušovė V. Silvestravičių, nes šis jį puolė. Esą taip baigėsi tarp jų kilęs piniginis konfliktas dėl nekokybiškai atliktų pastato Muziejaus gatvėje, kuriame visa tai įvyko, remonto darbų. Jiedu su Virgeliu, kurį pažinojo nuo jaunystės, turėjo bendrą verslą. Nors šis nebuvo oficialus buto, kuriame buvo nužudytas, savininkas, tačiau buvo jame vykusių remonto darbų, kuriuos organizavo A. Taškevičius, užsakovu.   

Nesugebėjęs ikiteisminio tyrimo metu paaiškinti, kodėl šovė savo senam draugui į galvą, o ne, pavyzdžiui, į koją, A.Taškevičius tikino ir nesirengęs šiam nusikaltimui iš anksto. Nors neneigė, kad su Virgeliu jiedu pykdavosi nuolat.

V.Silvestravičius buvo rastas negyvas pernai, lapkričio 19-osios popietę, minėtame remontuojamame Muziejaus gatvės name. Kniūbsčia gulinčio velionio pakaušyje, smilkinyje ir kakle žiojėjo šautinės žaizdos. Ekspertai konstatavo, kad viena kulka pataikė velioniui į pakaušį, kita – į kaklą.

A.Taškevičius buvo sulaikytas tik už poros valandų - savo namuose Aleksote ir neblaivus. Jam nustatytas beveik vidutinis girtumas – 1,46 promilės. Tačiau įtariamasis tikino, kad vartojo alkoholį jau po tragedijos. Sulaikant A.Taškevičių, iš jo buvo paimtas ne tik legaliai laikytas pistoletas „Makarov“, kuriuo buvo nušautas V.Silvestravičius, bet „CZ 92“, taip pat įsigytas savigynos tikslais.

Pirmenybė - atostogoms

Labai sunkiu nusikaltimu kaltinamas A. Taškevičius teismo laukė nesuimtas. Nors po sulaikymo ir buvo prašoma leidimo jį suimti trims mėnesiams, tačiau prokuroro prašymą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismas šio nepatenkino.

Jeigu A.Taškevičiui bei jo advokatui nepavyks įrodyti, kad V.Silvestravičius buvo nušautas ginantis, o ne tyčia, kaip yra kaltinamas, jam gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Tačiau trečiadienį A.Taškevičiaus advokatas Tomas Kaminskas teisme nepasirodė. Jis pranešė prieš porą dienų pradėjęs atostogas, kurios truks iki rugsėjo 1-osios, bei prašė bylos nagrinėjimą atidėti, nes jo ginamasis nori, kad šio teisę į gynybą užtikrintų būtent jis.

Kitas šios nemažą atgarsį sukėlusios bylos teismo posėdis numatytas tik spalio mėnesį, nes rugsėjį atostogaus ir teisėjas. Susidariusi situacija buvo vienintelis momentas, kai A. Taškevičiaus, kuriam sunkiai sekėsi slėpti jaudulį, veidą staiga nušvietė nevalinga šypsena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių