Perspėja laikytis taisyklių prekiaujant cheminėmis medžiagomis

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai nuolat stebi tiek elektroninėje erdvėje pasirodančius skelbimus, tiek pačias parduotuves. Vienoje iš jų buvo pastebėta, kad siūloma įsigyti nitrometano, kurio pardavimas yra ribojamas prekybos taisyklėmis.

Patikrinus Kauno mieste veikiančią ir mažmeninę prekybą automobilių dažais, lakais ir kitomis priemonėmis vykdančią parduotuvę, buvo rastas 5 litrų skysčio plastikinis bakelis su užrašu „Nitromethane“. Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro specialistai nustatė, kad rastame skystyje nitrometano koncentracija pagal masę yra 93 proc., kuomet pagal vidaus reikalų ministro patvirtintą įsakymą „Dėl sprogstamųjų medžiagų pirmtakų apyvartos kontrolės tvarkos aprašo patvirtinimo“ disponavimas didesniu nei 40 proc. nitrometano koncentracijos turinčiu cheminiu junginiu yra ribojamas ir turi būti papildomai apskaitomas.

Dėl šio pažeidimo mažmeninę prekybą vykdančios parduotuvės savininkui (48 m.) paskirta 500 eurų bauda.

„Juridiniai asmenys, vykdantys prekybą nitrometanu, turėtų papildomai apie tai informuoti Policijos departamentą ir tvarkingai vesti apskaitą, kurioje turi būti fiksuoji anketiniai duomenys asmenų, įsigyjančių šias chemines medžiagas“, - teigia Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriaus viršininkas Remigijus Klapatauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių