Pasivažinėjimas be kelnių kainavo 5 tūkst. eurų

Pusvalandžio pasivažinėjimas po Aleksotą be kelnių garliaviškiui V.B. kainavo 5 tūkst. eurų. Tokiu būdu jis išvengė teistumo dėl savo išsišokimo, po kurio nukentėjusiomis buvo pripažintos penkios moterys ir mergaitės.

Pusvalandžio pasivažinėjimas po Aleksotą be kelnių garliaviškiui V.B. kainavo 5 tūkst. eurų. Tokiu būdu jis išvengė teistumo dėl savo išsišokimo, po kurio nukentėjusiomis buvo pripažintos penkios moterys ir mergaitės.

Retas atvejis

Kauno apylinkės teismas patvirtino prokuroro sprendimą taikos sutartimi baigti bylą, iškeltą dėl mažamečių tvirkinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Įtariamasis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės.

Tokiu būdu jam pavyko išvengti ir viešumo bei žiniasklaidos fotoobjektyvų, nes teismas priėmė šį sprendimą įtariamajam nedalyvaujant.

Šiais nusikaltimais įtariamo 29-erių metų V.B. byla jau buvo rengiama teismui, kai jis savo noru atlygino mažiausioms iš nukentėjusiųjų jų patirtą moralinę žalą. Po jo išpuolio 13-os ir 14-os metų mergaitėms prireikė greitosios medikų pagalbos. Mergaitės buvo įsitikinusios, kad vidury baltos dienos susidūrė su seksualiniu maniaku, kuris vos neįsitraukė jų į savo automobilį. Nukentėjusiomis buvo pripažintos ir šių mergaičių motinos.

Vidurdienio spąstai

"Kauno diena" rašė, kad ekshibicionistiniu išpuoliu kaltintas V.B. važinėjo liepos 17-ąją savo automobiliu "Renault Laguna" po Aleksotą ir ieškojo jaunų moterų bei mergaičių. Jų klausdavo, kaip rasti vieną ar kitą gatvę, o norinčiosioms padėti priėjus arčiau demonstruodavo lytinius organus.

Tądien per beveik pusvalandį Kauno policijos budėtojai užregistravo net du pranešimus apie jo išsišokimus.

Apie 14 val. paskambino Muzikos gatvėje mažylį vežimėliu vežiojanti trisdešimtmetė. Ji teigė, kad iškrypėlis sėdi prie automobilio vairo visai be kelnių. Moteris gerai įsiminė jo išvaizdą – ypač į akis krintančią didelę nosį. Ir spėjo užsirašyti ekshibicionisto automobilio valstybinius numerius.

Įtariamąjį nurodė jo motina

Nustatinėjant, kam priklauso nurodytas "Renault Laguna", sulaukta dar vieno panašaus pranešimo. Nuo pirmojo tebuvo praėję 20 minučių.

Skambino nemažą stresą patyrusios trylikametės motina. Jos dukra ir šios draugė susidūrė su ekshibicinionistu Lygiojoje gatvėje. Šis taip išgąsdino mažametes, kad jos puolė bėgti, įsivaizduodamos, jog iš nusikaltimo vietos sprunkantis iškrypėlis jas vejasi. Mažametės pasislėpė nuo jo pakelės krūmuose. O vėliau, parbėgusios namo, dėl patirto išgąsčio galėjo nurodyti tik ekshibicionisto automobilio spalvą – pilkas.

Policija nustatė, kad šis "Renault Laguna" registruotas moters vardu. Šią suradus, ji paaiškino, kad pareigūnus dominančiu automobiliu naudojasi sūnus. Paaiškėjo, kad tai – 29-erių metų garliaviškis.

Vertė kaltę ir žmonai

Netrukus policijos patruliai jau beldė į įtariamojo namų duris.

Pareigūnų vizito nesitikėjęs įtariamasis prisipažino elgęsis nepadoriai. Jis teisinosi, kad tokį elgesį lėmė nuovargis – tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis V.B. buvo ką tik grįžęs iš reiso, ir blogi santykiai su žmona, su kuria augina vaiką.

Įtariamasis tikino, kad niekada anksčiau taip nesielgė. Paaiškėjus, kad V.B. iš tikrųjų nebuvo iki tol žinomas policijai, nuspręsta dėl jo suėmimo į teismą nesikreipti.

Tai, kad V.B. dar neteistas ir pripažįsta savo kaltę, o tai tokiose bylose būna itin retai, sudarė sąlygas baigti ikiteisminį tyrimą susitaikymu. Beliko išpildyti trečią būtiną sąlygą šiai įstatymų numatytai išlygai taikyti – atlyginti aukoms jų patirtus nuostolius.

Psichiatrai sutrikimų neįžvelgė

Trisdešimtmetei, susidūrusiai su V.B. Muzikos gatvėje, užteko jo atsiprašymo.

Tačiau mažamečių draugių motinos, viena iš kurių pasisamdė advokatą, pareikalavo iš V.B. savo dukroms moralinio atlygio pinigais. Po derybų įtariamasis sutiko sumokėti nepilnametėms savo aukoms 5 tūkst. eurų. Tiek V.B. kainavo, jeigu tikėtume juo, vienkartinis nuotykis.

Atsiskaitęs su aukomis jis teigė užsiregistravęs ir pas psichologą.

Teisėsaugininkų iniciatyva V.B. buvo priverstas apsilankyti pas psichiatrus. Tačiau šie teigė nematantys pagrindo skirti jam psichiatrinę ekspertizę.

V.B. dar bus po didinamuoju teisėsaugininkų stiklu ketverius metus, nes, baigus bylą susitaikymu, atleistajam nuo baudžiamosios atsakomybės yra numatytas toks bandomasis laikotarpis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mumu

Mumu portretas
Zmones ka jus rasot.kaip jaustis zmonai reikia pagalvojot gal zidzia tokie zodziainja visi gali rasyti kritikuoti bet nezinantys tikroa situacijos negali pasakyti ar jam su protu ar dar kas.spelioti gali visi pirmas ne pirmas bet as manau reikia tokius gydyti o ne peikti ir smerkti.truputeli kulturos reikeru ir komentuojant manau...manau pirmam kartui uztektina bausme pinigine ir jei zmogus gydysis nes parasyta kad kreipesi tai gal nesmerkim iskarto taip.

na tos moterys

na tos moterys portretas
kai duonatai dviem pirstukais,o kai uz vyvisko daikto tai dviem rankom ir i burna tik ciulpt,grauzt ir vis mazai

...

... portretas
Jei gėjai nekalti kad tokiais gimė, tai ir tokiems - ar ne laikas viešintis?.. kas ir jų teises apgins?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių