Automobilių parkavimo Šančiuose ypatumai

  • Teksto dydis:

Nemokamos parkavimo vietos paieškos gali užsitęsti ir baigtis nesėkme, tačiau tai ne priežastis automobilį statyti bet kur ir bet kaip. 

Kai kuriose vietose automobilį parkuoti apskritai yra draudžiama. Tokie sprendimai priimami ne šiaip sau, o kaip eismo įvykių prevencija.

Juk avaringumas miesto gatvėse ir taip yra nemenkas, o už avarijų statistikos slypi sužalotų ar net žuvusių žmonių istorijos. Pavyzdžiui, kelkraštyje per arti pėsčiųjų perėjos sustatytos mašinos trukdo vairuotojui laiku pamatyti į važiuojamąją kelio dalį įžengusį pėsčiąjį.

Vis dėlto kai kurių vairuotojų pagrindinis prioritetas yra jų pačių patogumas ir sutaupyta nors viena minutė. Tokia išvada peršasi žvelgiant į vienos kaunietės užfiksuotą situaciją. Vienas vairuotojas A. Juozapavičiaus pr. automobilį pasistatė prie pat pėsčiųjų perėjos.

Žvelgiant į vieną iš nuotraukų būtų galima manyti, kad automobilis tiesiog stabtelėjęs praleisti automobilius ar pėsčiuosius - nežinia, ar automobilio žibintai įjungti ar juose tiesiog atsispindi pravažiuojančių automobilių šviesos. Tačiau galiniai automobilio žibintai, panašu, neįjungti. Vadinasi, automobilis stovi, o ne stabtelėjęs. Be to, nesimato, kad kas nors sėdėtų prie vairo. 

Kauno kelių policijos atstovas patvirtino, kad taip statyti automobilio jokiu būdu negalima. Jo savininkui gresia nemalonumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Penki metrai turi būti statant automobilį prieš perėją. Šiuo atveju automobilis pastatytas už perėjos, kur atstumas nėra nustatytas ir galima sustoti iškart už perėjos. Čia papraščiausiai neišlaikytas 5 m atstumas iki sankryžos.

Dėdė

Dėdė portretas
Iki perėjos turi būti ne mažiau, kaip 5 m, jei nori statyti automobilį

Vaidas

Vaidas portretas
Bet autorius kažkodėl neparašė priežasties, kodėl šioje vietoje draudžiama statyti automobilį... Perėja čia tikrai niekuo dėta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių