Panaikinta trijų „Drąsos kelio“ narių teisinė neliečiamybė

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija pirmadienį panaikino trijų politinės partijos „Drąsos kelias“ kandidatų Seimo rinkimuose teisinę neliečiamybę.

Visi trys kandidatai į Seimo narius Audronė Skučienė, Renaldas Ščiglinskas ir Darius Kamnickas teisiami toje pačioje baudžiamojoje byloje.

A.Skučienė kandidatuoja vienmandatėje Garliavos apygardoje, partijos sąraše ji įrašyta antru numeriu. R.Ščiglinskas sąraše yra 17, jis kandidatuoja Šilainių apygardoje. D.Kaminickas – 15 sąraše, jis kandidatuoja Raudondvario apygardoje.

Vasarį Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, mirusiojo atminimo paniekinimo, šmeižimo, trukdymo antstolio veiklai, viešo raginimo smurtu pažeisti Lietuvos suverenitetą, grasinimo nužudyti.

Šioje byloje kaltinimai buvo pateikti ir buvusiai teisėjai Neringai Venckienei, tačiau jai pasislėpus JAV, jos byla išskirta.

Šioje byloje aprašyti nusikaltimai susiję su vadinamaisiais Garliavos įvykiais, kilusiais dėl tariamo vaiko seksualinio išnaudojimo.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2010 metų pradžioje N.Venckienė su savo teta A.Skučiene subūrė grupę, organizavo buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio šmeižimą, organizavo duomenų apie privatų gyvenimą rinkimą. Teisėjo sūnus Vaidas Milinis buvo viešai apkaltintas pedofilija. Jo tėvai šioje byloje pripažinti nukentėjusiaisiais.

Nukentėjusiais šioje byloje taip pat pripažinti Laimutė Stankūnaitė su dukra, jos buvusi advokatė Loreta Kraujutaitienė, advokatas Gintaras Černiauskas, antstolė Sonata Vaicekauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
nusibodusi istorija...O kokios Kaune'teisingos' teisejos visi žino,kam teko tureti teisminių reikalų.

DJ

DJ  portretas
Tidėl, kad aikštės blondinė leizbo dengia Utėlę blondinę leizbo iš meilės viena kitai, be to aikštės leizbai reikia litovcų kavenskų balsų per JAV rinkimus, todėl Utėlę dengia Šikagoje abudu blondinizuoti kandidatai nes jiems abiems reikia litovcų balsų !. Be to kas prisipažins dalyvavus žūdynių režisūroje ir žūdynių vykdyme kur figūruoja ir išangių meistro pavardė !.

jis

jis portretas
kodel nesugrazinama i LT Neringa? Lai atsako uz savo veiksmus. Kas jos uznugaryje, kad taip ilgai slapstosi ir jos niekas neiesko?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių