Pakaunėje nutverti piktybiniu nusikaltimu įtariami paaugliai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono policija sulaikė pirmuosius šiemet žolės degintojus. Trims, budrios visuomenės dėka, nusikaltimo vietoje nutvertiems nepilnamečiams gresia nemažos baudos.

Pranešimas, kad prie vieno Garliavos Gedimino gatvės daugiabučio jaunimėlis padeginėja žolę, buvo užregistruotas antradienį apie 17.30 val.

Nurodytu adresu atskubėję policijos pareigūnai nusikaltimo vietoje nutvėrė tris nepilnamečius. O gesinti jų padegtos žolės atvykę ugniagesiai gelbėtojai konstatavo, kad ugnis spėjo pasklisti tik vieno kvadratinio metro plote.

Įtariamiesiems padegimu, jeigu jie jau turi šešiolika metų, gresia bauda nuo 30 iki 230 eurų. Jeigu ne – už jų nepriežiūrą turės atsakyti tėvai. Kadangi įtariamieji – nepilnamečiai, policija atsisakė patikslinti net jų amžių.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) duomenimis, šiemet gesinti panašių gaisrų, kilusių atviroje teritorijoje, Kaune jau teko vykti trylika kartų, Kauno rajone – šešiolika.

Anot Kauno PGV atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, žolės deginimas yra laikomas piktybiniu nusikaltimu, už kurį neretai kartu su jau minėta bauda reikia atlyginti ir gamtai padarytą žalą. Atviruose plotuose sukelti gaisrai linkę persimesti ir į sodybas bei miškus. Juos lydi grėsmė žūti ne tik žvėrims, bet ir gyvūnams. O tokių gaisrų gesinimas reikalauja nemažų ugniagesių gelbėtojų pajėgų.

Beje, Administracinių nusižengimų kodeksas numato baudą ir už vengimą imtis priešgaisrinės apsaugos priemonių, pastebėjus tokį gaisrą savo žemėje. Už tai gresia bauda nuo 30 iki 170 eurų.

Pasak D.Vaitkevičienės, pastebėjus degančią žolę, nereikia nieko laukti, o stengtis patiems ją užgesinti, kol liepsna nepersimetė į didesnius plotus. Liepsną galima užplakti medžių šakomis ar užtrypti kojomis arba užpilti vandeniu ar smėliu. Didesnius ugnies plotus – kad liepsna neišplistų, reikėtų apkasti grioveliais. O jeigu matote, kad su ugnimi susidoroti nepavyks, nedelskite – kvieskite ugniagesius gelbėtojus Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gaus tie policininkai p**y nuo juodosios Seimo Š**: "Vaikų saviraiškos teisų NEGALIMA varžyt!".

Nuomone.

Nuomone. portretas
Bauda ir apmoketi visas islaidas susijusias su gaisru.Ir viesumas.Nesvarbu mkad nepilnameciai svarbu,kad jie zino kaip nusikalsti.Nereikia auginti lodariu seimunai?

taip

taip portretas
kiekvienais metais durnių atsiranda.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių