Pagrobėjus sugundė aukos puikavimasis

Vaikiškas puikavimasis socialiniuose tinkluose neva dideliais turtais gali prišaukti nelaimę. Tokią gyvenimo pamoką gavo Karmėlavos paauglys, kuriam, laimė, pavyko savo pagrobėjus pergudrauti.

Vaikiškas puikavimasis socialiniuose tinkluose neva dideliais turtais gali prišaukti nelaimę. Tokią gyvenimo pamoką gavo Karmėlavos paauglys, kuriam, laimė, pavyko savo pagrobėjus pergudrauti.

Laukia solidi bausmė

Vieną praėjusios gegužės popietę Kaune įvykdytas nusikaltimas, kai iš tiesiog gatvėje pagrobto penkiolikmečio buvo reikalaujama 50 tūkst. eurų, buvo tapęs pagrindine tos paros kriminaline naujiena. Nemažai klausimų tada kėlė tą patį vakarą įvykusio įtariamųjų sulaikymo aplinkybės – jie pateko į spąstus, atvykę su auka pinigų į šios namus Karmėlavoje.

Pamokanti ir palyginti laimingai pasibaigusi istorija išnarpliota nepraėjus nė pusmečiui. Joje ir auka, ir įtariamieji elgėsi vaikiškai, tačiau šiems gresia solidi bausmė. Už turto prievartavimą, naudojant fizinį smurtą ir neteisėtą laisvės atėmimą, o tam prilyginamas prievartinis aukos įgrūdimas į automobilį, mūsų įstatymai nenumato jokios kitos alternatyvos – tik laisvės atėmimo bausmę. Už tai gresia iki aštuonerių metų belangės.

Nelaimių šleifas

Įtariamieji penkiolikmečio pagrobimu nebuvo pirmi asmenys, kėsinęsi į neva didelius jo turtus. O tokius gandus jis paskleidė pats – su draugu įdėjęs į feisbuką savo atvaizdus su pinigais, gautais pardavus, pirminiais duomenimis, motorolerį.

Praėjus kelioms dienoms po tokio viešo pasigyrimo, penkiolikmetis buvo užpultas grįžtant iš parduotuvės. Po pasalūniško smūgio į veidą iš jo pagrobta piniginė su vos keliais eurais. Vėliau, oficialiai nepatvirtintais duomenimis, bandyta apvogti nepilnamečio namus.

Dar daugiau problemų sukėlė kitas nusikaltėlių bandymas. Viskas prasidėjo nuo to, kad vaikinui paskambinęs pažįstamas kaunietis pasiūlė susitikti. Tuo metu penkiolikmetis lyg tyčia su savo draugu iš Karmėlavos, su kuriuo puikavosi feisbuke, buvo Kaune. Ir netrukus pateko į pagrobėjų spąstus.

Vienam pavyko pasprukti

Neatmetama prielaida, kad pagrobtasis neva turimais turtais gyrėsi ne pirmą kartą. Vienas iš įtariamųjų būsimiems bendrininkams ėmė pasakoti, kad penkiolikmetis ir jo draugas pinigų gali turėti daug daugiau, nes yra apvogę sodo namelį. Taip ir atsirado ta milžiniška 50 tūkst. eurų suma, kokios už motorolerį nepilnametis negalėjo gauti.

Nustatyta, kad į šią sumą pretendavo šeši nusikalsti nusprendę kauniečiai. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, pusė iš jų – nepilnamečiai. Dauguma įtariamųjų jau teisti už nusikaltimus nuosavybei – vagystes ir plėšimus.

Vos atvykę į susitikimą su jais pagyrūnai buvo užpulti. Tačiau dar bandė pabėgti. Tai pavyko tik penkiolikmečio draugui, kuris taip pat buvo pagautas, tačiau, tempiamas į automobilį, sugebėjo ištrūkti. Teigiama, kad būtent jis pranešė pagrobto draugo mamai, kas atsitiko.

Svarbiausia – nesutrikti

Vėliau penkiolikmečio motina sulaukė ir paties sūnaus skambučio.

Šį pagrobėjai buvo nuvežę į mišką, kur aukai pavyko juos pergudrauti. Sutikęs su reikalaujama suma, jis pasiūlė turto prievartautojams važiuoti pinigų tuoj pat – tiesiai į jo namus. Ir pakeliui paskambino motinai, kad jau grįžta su mįslingu draugu. Ši viską suprato ir pranešė apie tai policijai.

Į šios spąstus pateko tik pusė pagrobėjų. Du iš jų buvo sulaikyti belaukdami automobilyje šalia aukos namų. Kvailiausiomis aplinkybėmis įkliuvo trečiasis jų bendrininkas, bandęs vaidinti penkiolikmečio bendraklasį. Jam buvo sukurpta pasaka, kad pinigai paslėpti viename balde, kuris lyg tyčia šiuo metu išneštas iš namų į pagalbinę patalpą. Aukai nuėjus ieškoti tariamos pinigų slėptuvės, svečias liko laukti grobio namuose, kur jį sulaikė policijos pareigūnai.

Iškalbinga metamorfozė

Artimiausiu metu šią bylą ketinama perduoti teismui. Keturi iš įtariamųjų tebelaukia jo už grotų. Du iš jų – nepilnamečiai. Šią savaitę visų jų suėmimas vėl pratęstas.

Belaukiant teismo už grotų atsidūrė ir penkiolikmečio draugas, taip pat turintis šioje byloje nukentėjusiojo statusą. Paradoksas, tačiau jis tapo įtariamuoju labai panašioje byloje, kuri sukėlė dar didesnį atgarsį visuomenėje. Karmėlaviškis rugpjūčio pradžioje buvo suimtas keturiolikmečio kauniečio pagrobimo byloje. Vaikas buvo pagrobtas tiesiog gatvėje, nuvežtas į Karmėlavos apylinkes, kur prieš jį smurtauta, grasinta nužudyti. Aukai pavyko išsigelbėti perplaukus Nerį.

Dėl šio nusikaltimo buvo suimti penki Karmėlavos gyventojai: trys suaugę asmenys, jaunystėje mynę teismų slenksčius, ir du nepilnamečiai, savo įžūlumu vedę iš proto pedagogus dar mokykloje. Abu jie jau ne kartą teisti už plėšikavimą Kauno Kalniečių rajone, iš kurio ir buvo pagrobtas keturiolikmetis. Pastarasis, pirminiais duomenimis, tapo atsitiktine auka, aiškinantis, kur dingo 15–20 eurų, skirtų įsigyti narkotikams. Manoma, kad tai galėjo žinoti spėjęs pabėgti pagrobtojo draugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manjana

manjana portretas
kaip suprantu, pas "auką" geri draugeliai...Tsakant, pasakyk, kas tavo draugai, pasakysiu, kas tu.

15-metis

15-metis portretas
o toks kvailys.Girtis pinigais!Tai juk visuomet gausi per galvą!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių