Padėkime tragiškai žuvusio seržanto šeimai

  • Teksto dydis:

Kaune gyvenanti Ingrida Kara visai neseniai pasidalijo širdį veriančia istorija. Moteris prašo padėti mylimo tėčio netekusiai šeimai.

„Birželio pirmą sekmadienį visi minėjome Tėvo dieną. Dar pernai su besilaukiančia žmona Jelena ir sūnumi Dominyku ją šventė ir št. srž. Žilvinas Kniečiūnas, LKM Puskarininkių mokyklos instruktorius. Šiemet Tėvo dieną Jelena, Dominykas ir rudenį gimusi mažoji dukrelė tegalės uždegti žvakutę ant Žilvino kapo“, – apie šeimą ištikusią tragediją pasakoja moteris.

Pasak Ingridos, avarija įvyko balandžio 12 dieną. Jos metu šeima neteko tėvo, vyro ir mylimo kolegos.

Kaunietė pasakoja, kad avariją išgyvenusios Jelena su dukrele jau išleistos gydytis namuose, tačiau šiai šeimai labai reikalinga finansinė pagalba. Jelena, kuri kol kas tegali judėti neįgaliojo vežimėlyje, iki dukrelės gimimo vertėsi individualia veikla, todėl vaiko priežiūros išmokos jai nepriklauso. Šeima likusi be jokių pajamų. Be to, Kniečiūnai gyvena tolėliau nuo miesto, Kauno rajone, o senasis automobilis sugadintas nepataisomai.

„Birželio 8 d. 15 val. Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos Kauno įgulos draugija ir Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla Kauno karininkų ramovėje organizuoja Tėvo dienai skirtą labdaros-paramos renginį ir pyragų dieną. Renginio metu bus renkamos aukos žuvusio Ž. Kniečiūno šeimai“, – į galinčius padėti kreipiasi ji.

Visus, galinčius prisijungti pavieniui ar su šeimomis ir prisiminti Žilviną, bei pagal galimybes, pinigine auka paremti jo šeimą, moteris kviečia į organizuojamą renginį. Finansiškai padėti šeimai galima ir pervedant pinigus į Jelenos Kniečiūnės „Swedbank“ banko sąskaitą: IBAN LT547300010071703715 (SWIFT kodas HABALT22), mokėjimo paskirtis – parama.

Aukas geriausia rinkti per fondus

Situaciją dėl paramos rinkimo portalui kauno.diena.lt sutiko pakomentuoti Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkė Judita Stankienė. 

„Užjaučiame šeimą ir apgailestaujame dėl skaudžios netekties, tačiau rūpinamės, jog ateityje būtų išvengta nesusipratimų bei nemalonių situacijų. Dėl to primename, kad labdarą ir aukas geriausia rinkti per tam skirtus paramos fondus. Gaunant finansinę pagalbą per paramos organizaciją, pačiam paramos gavėjui nereikia VMI pristatyti dokumentų, pagrindžiančių, kad tai iš tiesų buvo labdara, kuri panaudota pagal paskirtį – gydymui, laidotuvėms ir pan.“, – dėstė J. Stankienė.

Pasak VMI atstovės, jei gyventojas renka paramą į sąskaitą, išimtinais atvejais, įskaitant ir straipsnyje aprašytą situaciją, VMI vadovaujasi turinio viršenybės prieš formą principu ir mokesčių mokėti nereikia, tačiau susiklosčius sudėtingai situacijai (nelaimės atveju, itin sunkios finansinės padėties) asmuo, rinkdamas paramą į fizinio asmens sąskaitą, turėtų susisiekti su VMI ir aptarti susiklosčiusią situaciją.

„Paramos gavėjas taip pat turėtų saugoti dokumentus, įrodančius, kad gyventojų paaukotos ir į sąskaitą pervestos lėšos buvo ir/ar bus panaudotos būtent tam tikslui, dėl kurio buvo renkamos. Nelaimės ištiktam ar ligos užkluptam paramos gavėjui pervestos lėšos, panaudotos gydymo ar kitais paminėtais tikslais pajamų mokesčiu neapmokestinamos“, – priminimu pasidalijo moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Parama

Parama portretas
Tikrai negaila ...Bet kur KAM ? PORA AUKSINIU SAIKSTU IR PORA HAUBICU ...ir parama ...

OKUPANTAS

OKUPANTAS portretas
Tegul pas valstibe prašo prikom ce mes kas mums patiems padės

Oho

Oho portretas
Nu ir ziauriu glusiu prikomemtavo. Niekas neliepia moketi gi. Gaila jums kokiu poros euru? Visi sumestu tai oho kad padetu. Gi nepragert siulo jus jobani debilai. Geriau ledu ar alaus banke nusipirksit ane? Pasprinkit. As pervesiu nors kelis eurus ir nenubiednesiu.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių