Iš Olandijos išsiųstas kaunietis nusikaltimu įtariamas ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Iš Olandijos už įstatymų pažeidimus išsiųstas kaunietis Lietuvoje buvo ieškomas kaip įtariamasis nusikaltimo padarymu.

Trečiadienį iš Amsterdamo į Vilniaus oro uostą atskridusiame lėktuve buvo ir 28-erių Kauno gyventojas. Oro uoste dirbantys pasieniečiai jau žinojo, kad šis kaunietis iš Olandijos buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus.

Patikrinę jo dokumentus pareigūnai nustatė, kad šio vyro paiešką 2010 m. pavasarį paskelbė Kauno policija – jis yra įtariamas nusikaltimo padarymu. Pasieniečiai keleivį sulaikė ir kiek vėliau perdavė į sostinės oro uostą atvykusiems paieškos iniciatoriams.

Šiemet Valstybinės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš viso sulaikė 373 asmenis, kurių už padarytus nusikaltimus ar pažeidimus ieškojo įvairios teisėsaugos institucijos. Daugiausiai tokių ieškomųjų – 160 – sulaikė šalies oro uostuose dirbantys pasieniečiai. 120 nuo teisingumo besislapstę asmenys sulaikyti prie sienos su Baltarusija veikiančiuose pasienio kontrolės punktuose.

Daugiausiai sulaikyta Lietuvos piliečių – 242. Taip pat Lietuvos pasieniečiams įkliuvo dar 12-os valstybių piliečiai, kurių paiešką paskelbė įvairios institucijos.


Šiame straipsnyje: VSATpasienisnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių