Trijų mėnesių kūdikio nužudymo byloje – naujas posūkis

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija, nagrinėjanti kauniečio Giedriaus Kuzario, kaltinamo bejėgiškos būklės savo trijų mėnesių dukrelės nužudymu, bylą, pagaliau išsivadavo iš pačios užtaisytų spąstų.

Šis teismo procesas pajudėjo iš mirties taško tik tuomet, kai buvo panaikintas kaltinamojo žmonai prieš kelis mėnesius suteiktas nukentėjusiosios statusas. Šis panaikintas, nes ji per kelis mėnesius neatsakė į teismo užklausimą, kas sudaro jos patirtą žalą.

Kaip jau rašyta, nukentėjusiosios statuso G. Kuzario žmona, tebegyvenanti su juo ir toliau gimdanti jam vaikus, staiga panoro tik bylą perdavus teismui. Nors ikiteisminio tyrimo metu ji neslėpė netikinti savo vyro kalte.

Neatvyko nė į vieną posėdį

Nukentėjusiosios statuso G. Kuzario žmonai suteikimas tapo pagrindine priežastimi, kodėl šios bylos niekaip nepavyko atversti. Iš pradžių dėl to, kad teisiamojo žmona netrukus pagimdė dar vieną dukrą, po to šiai susirgus ir kartu su motina atsidūrus ligoninėje. Neatvyko G. Kuzario žmona ir į antradienio posėdį. Šiuo atveju vėl dangstomasi mažyle bei kitais dviem vaikais. Esą nėra su kuo šių palikti.

Antradienį paskelbus, kad G. Kuzario žmona jau ne nukentėjusioji, o tik liudytoja, pagaliau ši byla atversta. Tiesa, prieš tai priėmus dar vieną labai svarbų sprendimą. G. Kuzariui pakartotinai paprašius, kad teismo procesas būtų ne viešas, šį kartą jo prašymas buvo patenkintas. Kaip jau rašyta, pastaruoju metu G. Kuzario byla buvo vienintelis viešas teismo procesas tarp Kauno apygardos teismą pasiekusių smurto prieš vaikus bylų.

Pagaliau ją atvertus, G. Kuzariui pareikštas kaltinimas jau buvo paskelbtas už uždarų teismo salės durų. Teisiamasis savo kaltės nepripažino, tą deklaravo ir viso ikiteisminio tyrimo metu, bei pareiškė, kad duos parodymus tik po visų liudytojų, kurių sąraše – ir dėl jo dukrelės gyvybės grūmęsi Kauno klinikų medikai, apklausos.

Sužalojo netyčia?

Kaip jau rašyta, medikai pirmieji suabejojo G. Kuzario versija, esą jis prieš dukrelę nesmurtavo, o galėjo ją sužaloti netyčia – gaivindamas, kai pamaitinęs paguldė į lovytę ir pamatė, kad ši nekvėpuoja. Tą lemtingą 2015-ųjų gegužės 4-osios rytą G. Kuzaris buvo namuose vienas su dviem vaikais – sausio pabaigoje gimusia dukrele ir pusantrų metų sūnumi. Žmona prieš kelias dienas su trečiuoju judviejų vaiku, kuriam diagnozuotas plaučių uždegimas, buvo paguldyta į Kauno klinikas. Uošvienė tuo metu buvo darbe.

Į G. Kuzario pagalbos šauksmą atskubėjusiems greitosios medikams pavyko mažylę atgaivinti. Tačiau į Kauno klinikų Vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių ji buvo atvežta labai sunkios būklės. Mažylei diagnozuota sunki galvos smegenų trauma su kraujo išsiliejimu į smegenis bei kraujosruvomis akių dugne – tipiški sukrėsto kūdikio sindromo simptomai. Taip ir nepabudusi iš komos, po devynių mėnesių ji mirė. Teismo medicinos ekspertai po mažylės mirties dar konstatavo, kad ji buvo patyrusi sužalojimų, net lūžių ir prieš lemtingus gegužės 4-osios įvykius. Daroma prielaida, kad šie sužalojimai buvo padaryti dviejų savaičių laikotarpyje iki jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Triju mama

Triju mama portretas
Klaiku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių