Įtariamasis žmogžudyste prie „Iki“ suimtas maksimaliam terminui

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams 62-ejų metų Aukštųjų Šančių gyventoją Raimondą O., įtariamą pirmadienio vakare nudūrus prie Medvėgalio gatvės „Iki“ 39-erių Darių R., kuris, kaip paaiškėjo, po skyrybų su žmona neturėjo nuolatinės gyvenamosios vietos. 

Prokuroro prašymą suimti Raimondą O. maksimaliam terminui nagrinėjusi teisėja Birutė Drozdienė jį patenkino pilnai, nepaisant to, kad įtariamasis kategoriškai neigia savo kaltę. 

Kaip jau rašyta, Darius R. buvo aptiktas Aukštųjų Šančių "Iki" prieigose pirmadienį, apie 20.30 val. su durtine-pjautine žaizda krūtinėje. Jam jau niekuo nebuvo galima padėti. Ekspertai konstatavo, kad Darius R. nudurtas vieninteliu smūgiu peiliu, pataikius į širdį.

Jo nužudymu įtariamas taip pat netoli įvykio vietos gyvenantis Raimondas O. buvo sulaikytas, nepraėjus nė parai savo namuose. Teigiama, kad neblaivus.

Išsiblaivęs jis trečiadienį apklaustas įtariamuoju. Per apklausą Raimondas O. pareiškė, kad nesutinka su jam pareikštu įtarimu. Jis neigia galėjęs nužudyti Darių R., nes nei jo pažįsta, nei buvo tą pirmadienio vakarą sutikęs, nors policija teigia radusi liudytojų, mačiusių, kaip jiedu tą vakarą girtavo prie „Iki“.

Raimondas O. neneigia, kad buvo tą vakarą prie šios parduotuvės, kai išvarytas iš darbo, nes jame girtavo, grįžęs autobusu į Aukštuosius Šančius, ieškojo draugų. Iš pradžių – apėjęs „Rimi“, po to – kaimynystėje esančią „Iki“. Tačiau nieko nesutikęs grįžo namo.

Nors jis prisipažįsta, kad ne viską atsimena dėl girtumo, tačiau kategoriškai neigia, kad su kuo nors tą vakarą konfliktavo.

Kaip jau rašyta, Raimondas O. - jau teistas: prieš 22 metus dėl vagystės. Tačiau šis teistumas jau išnykęs.

Teisėsaugininkai teigia turintys Raimondo O. kaltės įrodymų, nors šis ir nelinkęs prisipažinti.

Atvežtas ketvirtadienį priešpiet į Kauno apylinkės teismą Raimondas O. nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, kaip įprasta įtariamiesiems tokiais nusikaltimais, nesidangstė. Jo bejausmiame dar pagiringame veide buvo galima įžvelgti ir sužalojimų pėdsakų. 

Tokios pačios pozicijos, kad nenužudė Dariaus R., šis, pirminiais duomenimis, vienos Kauno įmonės tekintojas laikėsi ir, nagrinėjant prokuroro prašymą leisti jį suimti. Raimondą O. gina jam artimųjų pasamdytas advokatas.

Savo nutartyje suimti šį kaunietį maksimaliam terminui teisėja B.Drozdienė teigia atsižvelgusi, kad jis įtariamas labai sunkiu tyčiniu nusikaltimu. O šiuo metu yra atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai, dar nerasti visi tyrimui reikšmingi daiktai, neapklausti liudytojai.

"Vengdamas griežtos ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės, jis gali bėgti ir slapstytis", - linkusi akcentuoti B.Drozdienė.

Pagal pareikštą įtarimą Raimondui O. gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų. 

Teisėjos B.Drozdienės nutartį jo advokatas dar gali per 20 dienų apskųsti Kauno apygardos teismui.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bendradarbis

Bendradarbis portretas
Vaziavau tą vakarą su šituo zmogum iš darbo kartu namo-turėjo jis maišelyje tik butelį degtinės,niekaip nesuprantu iš kur tas peilis galėjo atsirasti vaziuojant autobusu iki tos parduotuvės......O ir anksčiau į darbą ,ar iš darbo niekada tokių nesamonių nesinešiodavo ir neturėdavo.....

krienas

krienas portretas
Senas metodas. Išspausdinama kito asmens nuotrauka, paimta gal net ir ne iš LT. Toliau kruopščiai dirbama su vaizdo įrašu. Žudikas pamatęs, kad ieškomas kitas asmuo nusiramina ir nesislepia.

nigga

nigga portretas
ir bobos kalte kad turejo gatvej gyvent arba valdzia tegu duoda buta kaip babuinam visokiem dalina o savi gatvej miega
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių