Nustatyta, kas surengė išpuolį prieš Kauno prokuratūrą

Kauno policija nustatė įtariamąjį, praėjusią savaitę apgadinusį Kauno apygardos prokuratūros pastatą. Tai – 42-ejų metų kaunietis Renatas J., prieš porą metų apipylęs fekalijomis ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistus. Tačiau Kauno apylinkės teismas atmetė prokurorų prašymą leisti jį suimti. 

Slėpėsi pas psichiatrus

Portalo kaunodiena.lt žiniomis, įtariamąjį, kurį užfiksavo prie Kauno apygardos prokuratūros įrengtos vaizdo kameros, atpažino kažkas iš pareigūnų, su juo jau turėjusių reikalų. 

Netrukus nustatyta ir vieta, kur jis slepiasi. Paaiškėjo, kad įvykdęs šį įžūlų išpuolį Renatas J. nuvyko pas Utenos psichiatrus, kur jį jau nuo vasario mėnesio siuntė Kauno apylinkės teismas, nagrinėjantis šio 42-ejų metų bedarbio bylą dėl ankstesnio išpuolio prieš Kauno policiją.

Anoje byloje Renatas J. teisiamas už tai, kad 2013-ųjų lapkritį neįsileido pareigūnų į savo butą Kalniečių gatvėje. Iš pradžių šie buvo iškoneveikti jų garbę bei orumą įžeidusiais necenzūriniais žodžiais. O po to, bandant patekti pas keikūną per balkoną, apipilti fekalijomis.

Jų kliuvo ir pareigūnui, likusiam budėti prie Renato J. buto durų. Į jį per išpjautą durų plyšį lėkė ir gėlių vazonai bei stiklainiai.

Užvertė teismus skundais

Ankstesnė Renato J. byla, iškelta dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei pareigūnų įžeidimo, pasiekė Kauno apylinkės teismą daugiau kaip prieš metus. Tačiau ji iki šiol ten įstrigusi dėl teisiamojo skundų skirti jam stacionarinę ekspertizę jau minėtame Utenos ekspertiniame skyriuje. Kadangi Renatas J. ten nenuvyko gražiuoju, buvo nuspręsta jį pristatyti Utenos psichiatrams su policijos konvojumi.

Teisiamasis šią nutartį apskundė, ir jo skundą nagrinėjęs Kauno apygardos teismas panaikino tą nutarties dalį, kurioje buvo nuspręsta kreiptis pagalbos į policijos konvojų. Tada Renatas J. apskundė ir likusią nutarties dalį. Tačiau Kauno apygardos teismas rugsėjo pabaigoje šį jo skundą atmetė.

Ikiteisminį tyrimą dėl išpuolio prieš Kauno apygardos prokuratūrą atliekantys Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė Renatą J. Utenos ekspertiniame skyriuje trečiadienio vakare.

Netikėtas sprendimas

Ketvirtadienį Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į Kauno apylinkės teismą su prašymu leisti suimti įtariamąjį dviem mėnesiams.

Tačiau Renatui J., kuris buvo atvežtas į teismą tik su šlepetėmis, kuriomis turbūt avėjo Utenos ekspertinio skyriaus palatoje, skirtas pusės metų namų areštas. Nors jis teigė iš dalies pripažįstantis savo kaltę.

"Buvau piktas ant prokurorų", – taip šis išsiskyręs, vidurinį išsilavinimą turintis kaunietis, draugų apibūdinamas kaip menininkas, aiškino teisme savo išpuolio priežastį. 

Viena iš priežasčių, kodėl Renato J. neleista suimti, – sunkiai serganti jo motina, kurios be įtariamojo nėra kam daugiau prižiūrėti. Be to, viešosios tvarkos pažeidimas, kaip teisiškai įvertintas jo išpuolis, priskiriamas nesunkiems nusikaltimams. 

Antrankiai įtariamajam prokurorų pastato išniekinimu buvo nuimti teismo salėje – iš karto po jam palankios teisėjo Aurelijaus Rauckio nutarties. 

Jau teistas už smurtą

Renatas J. jau buvo atsidūręs už grotų – už fizinio skausmo sukėlimą. Sulaikomas 2013-ųjų lapkritį dėl šio nusikaltimo, jis ir iškoneveikė bei apipylė fekalijomis Kauno policijos kriminalistus.

Už šį fizinio skausmo sukėlimą Kauno apylinkės teismas jį nubaudė laisvės apribojimu septyniems mėnesiams. Tačiau vėliau ši bausmė pakeista į 90 parų areštą, kurį Renatas J. atliko Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. 

Prokuratūros pastatas buvo apgadintas spalio 14 dieną. Iš chuliganiškų paskatų buvo išdaužtas jo pagrindinių durų lango stiklas, vitrininis langas bei ištepliotos pastato sienos. Vaizdo kameros įvykio vietoje užfiksavo vyrą, darantį nusikalstamą veiką. Už šį viešosios tvarkos pažeidimą Renatui J. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

huraaaaa

huraaaaa portretas
Šaunuolis teisėjas, leido "šūdo" mėtytojui dar vieną kartą ką nors iššūdinti. Gal dabar jau teismo eilė atėjo?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių