Nuosprendis hašišo kontrabandos byloje: ilgiausiai kalės gaujai vadovavęs kaunietis

  • Teksto dydis:

Už kontrabandą ir ypač didelio kiekio kvaišalų gabenimą šeši Lietuvos piliečiai nuteisti keliolikos metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl itin didelės hašišo kontrabandos, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pasak pranešimo, konfiskuoti ir du krovininiai vilkikai, kuriuos muitinės kriminalistai sulaikė 2012 metų rudenį ir 2013 metų pavasarį – juose įrengtose slėptuvėse mėginta pervežti 1 toną 116 kg hašišo. Iki tol tokio kvaišalų kiekio Lietuvoje nebuvo sulaikyta.

Bendra abiejų sulaikytų kvaišalų siuntų vertė juodojoje rinkoje to meto kainomis – daugiau nei 11 mln. eurų.

391 kg hašišo muitininkai aptiko ispaniškuose persikuose, kurie gabenti per Lietuvą į Rusiją, o – 725 kg narkotikų – per Lietuvą gabentose daržovėse, vaisiuose.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad hašišas buvo vežamas krovininiais vilkikais iš Ispanijos, tam buvo suburta kontrabandininkų grupuotė, priedangai įkurta krovinių gabenimo įmonė. Kvaišalų gabenimui vilkikuose šaltkalvis perkalė identifikacinius numerius, o jų vairuotojai už siuntos pergabenimą gaudavo apie 2000 eurų atlygį.

Įtariamas grupuotės organizatorius – kaunietis R. P. – nuteistas 13 metų laisvės atėmimo bausme, kiti grupuotės nariai – vilnietis D. B., Lentvario gyventojas D. P., panevėžietis Ž. N., Šakių rajono gyventojas R. T. – kalės 12 metų, o šaltkalviui – suvirintojui S. J. teismas skyrė 1883 eurų baudą.


Šiame straipsnyje: Hašišasnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam ,,pusgaidziuj,,

tam ,,pusgaidziuj,,  portretas
na tu gal nekapok kaimynuj desros ,o ja nuciulpk pries tai parukes ekologisku kanapiu ,arbateles pavidale...

Tau pusgaidi ubage pasiulymas

Tau pusgaidi ubage pasiulymas portretas
issiblaivyt ir nukapot kaimynui desra ;)))))

//////...............

//////............... portretas
eik jau eik tu nyderlandu zolytes megejau [arbateliu pavidale] su nulines reiksmes homeopatiniu kanapiu parukymu...... besistengenciu visais budais kuo greiciau uzdraust alchogoly ir pereit prie vaistazoliu , kanapiu ,aguonu ekstrakto arbateliu gerimo ir ju ekologinio parukymo ....... blt cia narkosos is nyderlandu atsisaukimas -pasiulimas visai lietuvai pereit nuo degtines prie narkotiku...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių