Nuosprendžio buvusiam vicemerui K. Kriščiūnui dar teks palaukti

Ketverius metus laukto atsakymo, ar pagrįsti buvo kaltinimai piktnaudžiavimu tuometiniam Kauno vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui, teismas nespėjo surašyti.

Kauno apygardos teismas pirmadienį turėtą skelbti nuosprendį atidėjo spalio 3 dienai. Teismas paaiškino, kad pritrūko laiko surašyti ir suredaguoti trejų metų darbą.

Pagrindinis šios bylos herojus K.Kriščiūnas nesiteikė atvykti į nuosprendžio paskelbimą. Jo pėdomis sekė ir kitas proceso dalyvis – Tomas Pilvinis, skandalingosios bylos tyrimo metu dirbęs Panemunės butų ūkio generaliniu direktoriumi.

Į nuosprendį susirinkę kiti kaltinamieji, advokatai, prokurorai juokavo, kad žiniasklaida be reikalo varginasi, esą K.Kriščiūnas visai nepasikeitė – toks pat atletiškas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų vizitas Kauno miesto savivaldybę užgriuvo 2012 metų sausio pabaigoje. Miestą sukrėtė žinia, kad suimtas vicemeras, „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktorius Algimantas Puidokas.

K.Kriščiūnas nuo pat skandalo pradžios nepripažino savo kaltės ir bylą vadino sufabrikuota. Kauno apygardos teismas 2013 m. pradėjo nagrinėti bylą, kurioje, pagal surinktą ikiteisminio tyrimo medžiagą, be pirmu smuiku grojusio K.Kriščiūno, antruoju griežė tuometis savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ vadovas A.Puidokas ir dar trys bendražygiai.

Kaltinamajame akte buvo sudėlioti taškai, kaip vicemeras virtuoziškai naudojosi tarnybine padėtimi ne tik dėl savęs, bet ir dėl artimų bendražygių.

Vienas iš kaltinime surašytų momentų, kad K.Kriščiūnas sąskaitas už asmeninio automobilio remontą siųsdavo apmokėti savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“, o jos vadovas A.Puidokas dėl to pernelyg nesipriešino. A.Puidokas, suklastodamas dokumentus, už šias paslaugas sumokėdavo iš bendrovės lėšų.

Dar vienas nuodėmingas K.Kriščiūno gestas – dėl partijos bendražygės, visuomeninės padėjėjos Zitos Zalagėnaitės gerovės. Tuometis vicemeras siekė padėti jai išvengti asmeninių išlaidų. Vicemeras nurodė bendrovės Panemunės butų ūkio generaliniam direktoriui T.Pilviniui iš bendrovės biudžeto nupirkti moters buto remontui reikalingų statybinių medžiagų ir kitų priemonių.

Be to, K.Kriščiūnas esą neteisėtai nurodė T.Pilviniui nupirkti jo asmeniniam automobiliui keturias naujas žiemines padangas, akumuliatorių, suremontuoti jo asmeninį automobilį, o išlaidas apmokėti iš bendrovės sąskaitos.

Tokie eksvicemero K.Kriščiūno užmojai vertinti kaip didelė žala Kauno miesto savivaldybei – ne tik finansinė, bet ir teršianti jos įvaizdį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

fainai

fainai portretas
buti politiku.

Simas

Simas portretas
Tipiškas kyšininkas. Nuteis ar nenuteis - vienodai daržovė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių