Nuosprendį Matuko žudikams skundžia tik vieno iš jų advokatas?

Šiandien baigiasi nuosprendžio, paskelbto šalį sukrėtusioje keturmečio Matuko nužudymo byloje, apskundimo terminas. Tačiau jį skundžia tik vieno iš nuteistųjų advokatas.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas, palaikęs kaltinimą šioje byloje, nusprendė birželio pabaigoje mažylio budeliams paskelbto Kauno apygardos teismo nuosprendžio neskųsti, nors šiems ir skirtos mažesnės bausmės, negu jis prašė.

Kaip jau rašyta, nukankinto mažylio 24-erių metų motina Monika Kaziukaitytė įkalinta šešiolikai, o ne septyniolikai metų, kaip prašė prokuroras. O jos buvęs sugyventinis – 29-erių Gediminas Kontenis izoliuotas nuo visuomenės ne iki gyvos galvos, o devyniolikai metų.

 

„Nusprendžiau nuosprendžio neskųsti, nes abiem skirtos pakankamai griežtos bausmės. G.Konteniui – beveik maksimali, o, skyrus jam įkalinimą iki gyvos galvos, jis vis tiek po kurio laiko galėtų prašyti, kad ši bausmė būtų pakeista į terminuotą,“ – taip savo sprendimą portalui kauno.diena.lt komentavo V.Gataveckas.

Vytautas Gataveckas/Vilmanto Raupelio nuotr.

G.Kontenį gynęs valstybės skirtas advokatas Egidijus Grigaravičius taip pat teigė, kad nuosprendžio neskųs, nes jis iš esmės – teisingas. Esą tokia ir jo kliento, kuris jau pasiprašė, kad būtų perkeltas iš Kauno tardymo izoliatoriaus, kuriame buvo laikomas iki nuosprendžio, į Lukiškių kalėjimą, kuriame, pagal skirtą bausmę, turi kalėti pirmuosius penkerius jos metus, nuomonė.

Egidijus Grigaravičius/Vilmanto Raupelio nuotr.

Nuosprendį skųsti ketina tik M.Kaziukaitytę gynęs jos artimų nusamdytas advokatas Sigitas Štaraitis. Tačiau pasiteiravus, kokie tokio sprendimo motyvai, jis atsakė: „Be komentarų“.

O nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintą Matuko tėvą atstovavęs advokatas Mindaugas Jonaitis atsakyti į klausimą, ar skųs nuosprendį, neatsakė. Esą nėra įpareigotas savo kliento kalbėti šia tema su žiniasklaida.

Portalo žiniomis, šiandien Kauno apygardos teismas dar nebuvo gavęs nė vieno skundo. Tačiau dar lauks jų kelias dienas, nes juos galima išsiųsti ir paštu. 

   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blogis

Blogis portretas
Lietuvai reikia atnaujinti senas bausmes, tokius išsigimelius pakarti Rotušės aikštėje ir po to leisti Normaliems piliečiams užmėtyti akmenimis,.. ir to būtų maža...

mykolas

mykolas portretas
Turi būti Lietuvoje bausmės iki gyvos galvos su jokio ankstyvo paleidimo už "gerą elgesį" ar amnestijos galimybe!

jule

jule  portretas
dar sitai keksei nori sumazinti bausme nu nezinau tai kam dar teisti lai bjaurybe ir toliau sau daro vaikus ir juos pribaige
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių