Nigeriečiui nepavyko Lietuvoje pralobti: laukia ilgi metai už grotų

  • Teksto dydis:

Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Nigerijos piliečio, kuris neteisėtai įsigijo prekių už 10 tūkst. eurų.

Policijos duomenimis, sausio 16-24 dienomis Vilniuje ir Kaune, atsiskaitydamas, kaip manoma, svetima banko kortele, nigerietis nusipirko septynis mobiliojo ryšio telefonus ir du nešiojamus kompiuterius. Šių daiktų bendra vertė siekia 9 997 eurus.

Sausio 24 d. 29-erių metų įtariamasis buvo sulaikytas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Nigerijos pilietis anksčiau yra mokęsis Lietuvoje, tačiau dėl padarytų įvairių administracinių teisės pažeidimų leidimas gyventi Lietuvoje jam nebuvo pratęstas. Tačiau vyras pareigūnams pateikė Bulgarijos piliečio asmens dokumentus ir teigė, kad būdamas ES piliečiu gali laisvai keliauti po šiai sąjungai priklausančias šalis.

Kriminalistams atliekant patikrinimą, ar įtariamojo pateikti dokumentai bei pateikta informacija atitinka tikrovę, išsiaiškinta, kad šis vyras nėra Bulgarijos pilietis ir jam toje šalyje nėra išduotas joks asmens dokumentas. Nustatyta, kad nigeriečio asmens dokumentai yra suklastoti, pagal dokumentų serijos numerius jie yra išduoti kitam asmeniui.

Nigeriečiui pareikšti įtarimai padarius nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., 214 str. 1 d., 215 str. 1 d., 300 str. 2 d., bei paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui. Jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cia tas pats nigeris kury atveze grybauskaite ....ar linkevicius ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių