Nigeriečiui kebabas Kaune kainavo beveik 400 eurų

Už bandymą papirkti Kauno policininkus Nigerijos pilietis Vincent Olumide Olutade nubaustas 376 eurų bauda. Tiek šiam Kauno technologijos universiteto (KTU) studentui kainavo vidurnaktį užsinorėtas kebabas, dėl kurio jis ryžosi sėstis neblaivus prie automobilio vairo.

Sustabdytas už kampo

Kaip jau rašyta, 29-erių V.Olumide Olutade, studijuojančio KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete, vairuojamas „Audi“ buvo sustabdytas naktį į gegužės 2-ąją, apie pusę dviejų, K.Donelaičio ir Maironio gatvių sankirtoje.

„Tik išvažiavau ir už kampo - policija“, - teigė neblaivus prie vairo nutvertas Nigerijos pilietis. Į pareigūnų alkoholio matuoklį jis pripūtė 0,88 promilės.

„Taip norėjau valgyti, kad rizikavau“, - sakė pašnekovas, rodydamas į savo pilvą.

Studentas teisinosi, kad išgirdęs apie promiles labai išsigandęs, kas jam bus, todėl ir pasiūlė policininkams kyšį, nors ir Nigerijoje pareigūnų papirkinėjimas laikomas nusikaltimu.

Iš pradžių kyšininkas pareigūnams siūlė 500 eurų. O pamatęs, kad jų reakcija – ne tokia, kokios tikėjosi, sumą padvigubino.

Anksčiau to nebandė?

V.Olumide Olutade tąnakt kebabo taip ir nenusipirko. Jis nakvojo Kauno policijos areštinėje ne tik tąnakt, bet ir dar kitą naktį.

Galiausiai buvo atvežtas iš areštinės į Kauno apylinkės teismą, kuriam jo byla perduota pagreitinto proceso tvarka.

Stojęs prieš teismą, jaunas vyras atrodė prislėgtas ir savo kaltės neneigė, padedamas vertėjos iš anglų kalbos tikino, kad labai gailisi dėl to, ką padarė.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams jis dievagojosi, kad tai buvo pirmas kartas, kai jis bandė papirkti  Lietuvos policininkus. Trejus metus mūsų šalyje gyvenantis V.Olumide Olutade – jau baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Nepatiko klausimas

Prokuroras siūlė jį nubausti 602 eurų arba beveik perpus mažesne bauda už jo siūlytą kyšį.

Tačiau V.Olumide Olutade bylą nagrinėjusi teisėja Lina Lesinskienė, skelbdama nuosprendį Lietuvos Respublikos vardu, buvo svečiui iš Nigerijos gailestingesnė – jam skirta apie 527 eurų bauda, iš kurios išskaičiuotas piniginis ekvivalentas už dvi paras, praleistas areštinėje. Likusią 376 eurų sumą V.Olumide Olutade privalės sumokėti per keturis mėnesius.

Atlygis už Lietuvos valstybės skirtą advokatą iš jo nepriteistas.

Atėjęs į teismo salę išklausyti nuosprendžio, nigerietis, kurį atlydėjo, kaip paaiškėjo, apsauginio funkciją atlikęs jo tautietis, pagarbiai nusiėmė kepurę. O paprašytas atsakyti į kelis portalo kauno.diena.lt klausimus, pirmiausiai pareikalavo žurnalistų pažymėjimų. Iš pradžių sklandžiai vykęs interviu nutrūko, kai jo buvo pasiteirauta, ar pažįsta savo tautietį David Njoku. 

Laukia nuosprendžio suimtas

Jau rašyta, kad tame pačiame KTU fakultete, kaip ir V.Olumide Olutade, mokęsis 21-erių D.Njoku netrukus stos prieš tą patį Kauno apylinkės teismą dėl bendraamžės lietuvės išžaginimo bei jos mobiliojo ryšio telefono vagystės.

Jis jau penkis mėnesius suimtas. O už grotų atsidūrė dėl pernykščio gruodžio įvykio jo išsinuomotame bute Ramybės parko prieigose.

D.Njoku kaltinamas išžaginęs bendranuomininko – Prancūzijos piliečio – merginą, šiam išvykus šventėms į tėvynę. Tačiau D.Njoku savo kaltę neigia – esą lietuvė jam keršija už tai, kad per šios vaikino išleistuvių vakarėlį jis nėjo su ja šokti.


Šiame straipsnyje: nigerietiskyšiskebabasbauda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas + Puteikis

Kaunas + Puteikis portretas
Netyleti ir uz saugia Lietuva skelbia Prezidente, bet tiktai spaudoje...

Algis

Algis portretas
Kaip atrodo nigerietis labai problematiskas. Kodel nenupirkt jam bilieta i gimtaja Afrika ir visiems bus lengviau?

kokie abu?

kokie abu? portretas
Čia rašinėja MATOMAI tas pats beraštis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių