Nieko švento: R. Reklaitis pakišo ir savo tėvus?

Ostapu Benderiu vadinamas Robertas Reklaitis greitai išgirs dar vieną teismo nuosprendį. Prokurorai jį siūlo įkalinti ketveriems metams už sukčiavimą ir dokumento suklastojimą. Banko kreditui gauti buvo pateikta R.Reklaičio tėvų suklastota laidavimo sutartis.

Staigmena: jūs skolingi

Trakų rajone gyvenantiems Aukštadvario gimnazijos pedagogams Reginai ir Jonui Monkevičiams (R.Reklaičio mama Regina ištekėjo antrą kartą – red.past.) viena diena tapo šaltu dušu. Sutuoktiniams grėsė visiškai prarasti turtą – jie sužinojo esantys laiduotojai 400 tūkst. litų banko kreditui gauti.

"Sužinojome tik tada, kai gavome ieškinį. Iki to laiko nieko nežinojome. Sužinojome, kad mes esame skolingi", – nenoriai apie nemalonią situaciją kalbėjo R.Reklaičio mama.

2007 m. bendrovė "Reklamos medžiagos" iš SEB banko paėmė 400 tūkst. litų paskolą apyvartinėms lėšoms. Ji buvo užtikrinta R.Reklaičio tėvų laidavimu – įsipareigojant įkeisti gyvenamąjį namą Aukštadvaryje.

Bendrovė "Reklamos medžiagos" buvo įkurta ją atskiriant nuo garsiojo R.Reklaičio kūdikio "Rodiklio". "Reklamos medžiagos" gauna banko kreditą medžiagoms, kurias bendrovei skolon parduoda tas pats "Rodiklis" ir tos pačios medžiagos įkeičiamos bankui. Kažkur girdėta schema?

"Rodiklio" ir jo prigimdytų rodikliukų mozaiką dėlioję bankroto administratoriai, greičiausiai tik išgirdę tokią verslo schemą, nesunkiai identifikuotų autorių. Iki praėjusių metų kovo narplioję "Rodiklio" tyčinio bankroto niuansus bankroto administratoriai kalbėjo, kad šis verslininkas nenuilsdamas steigė bendroves, ėmė kreditus, užstatydamas, ką galėjo, o dažniausiai – ko negalėjo.

Klastotojas neaiškus

"Reklamos medžiagų" paskolos gavimo istorijoje šokiruoja ne tai, kad R.Reklaičio tėvai rizikavo namu Aukštadvaryje dėl sūnaus verslo, o tai, kad esą jų pasirašyta laidavimo sutartis iš tikrųjų buvo suklastota. Aukštadvaryje gerai žinomi pedagogai nė nenutuokė, kad nuo 2007 m. yra užsinėrę kilpą ant kaklo.

Ekspertai nustatė, kad sutartyje suraityti parašai visai ne R. ir J.Monkevičių. Deja, atlikus ekspertizę, nustatyti, kas suklastojo R.Reklaičio tėvų parašus, nepavyko. Po ekspertų atsakymo, kad laidavimo sutartyje ne Monkevičių parašai, R.Reklaičio tėvai galėjo ramiau atsipūsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesupraskit manęs teisingai...

nesupraskit manęs teisingai... portretas
bet būtų keista, jeigu būtų kitaip...tsakant, biznius yra biznius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių