Po įspūdingų gaudynių Kaune sulaikytas Asilas

  • Teksto dydis:

Šiandien prieš vidurdienį po įspūdingų gaudynių Draugystės gatvėje buvo sulaikytas dideliu galvos skausmu Kauno teisėsaugininkams pastaruoju metu tapęs Kauno organizuoto nusikalstamumo pasaulio atstovas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas.

Šis jau ne kartą teistas asmuo yra įtariamas užpernai dalyvavęs kolegos, sieto su "agurkiniais", nužudymu. Pastarojo kūnas su šautinėmis žaizdomis galvoje buvo aptiktas Šatijų kaimo miškelyje. M.Mažeika buvo dėl šio nusikaltimo suimtas, tačiau jo skundą nagrinėjęs Apeliacinis teismas pernai lapkritį jį paleido. M.Mažeikos vartais į laisvę tapo jam diagnozuota sunki onkologinė liga, kaip teigia vis nauji faktai, netrukdanti šiam asmeniui, viešai pareiškusiam, kad jo dienos vis tiek suskaičiuotos, tačiau jis dar pabandys kaip nors skandalingai įsiamžinti, daryti naujų nusikaltimų.

Didžiausią problemą, anot teisėsaugininkų, kelia tai, kad penktą dešimtį pradėjęs M.Mažeika nuolat sulaikomas vairuojantis automobilį, nors tokia teisė iš jo atimta. Be to, jis sėda prie automobilio vairo neblaivus arba apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų. Liepą, būdamas tokios būklės, jis Šilainiuose apgadino keturis automobilius. O šiemet sausį bandė papirkti ir eilinį jo Kelių eismo taisyklių pažeidimą konstatavusį policijos pareigūną, duodamas jam 50 eurų kyšį.

Jau minėtą nemažą atgarsį sukėlusi nužudymo byla niekaip neperduodama teismui, nes iki šiol niekaip nepavyko M.Mažeikos priversti atlikti psichiatrinę ekspertizę. Šiandien jį sulaikius, jis pagaliau bus pristatytas į Utenos ekspertinį skyrių. O po jo specialistų verdikto arba stos prieš teismą dėl nužudymo bei aukos automobilio pradanginimo, arba bus gydomas priverstine tvarka.

Tiesa, ir šiandien Kauno apylinkės teismui sprendžiant M.Mažeikos suėmimo klausimą, jam vėl pavyko prisidengti savo liga. Vietoj prašyto maksimalaus trijų mėnesių jo suėmimo termino leista laikyti šį nenuspėjamo elgesio asmenį už grotų tik 20 dienų. Nors ir šiandien jis pastebėtas vairuojantis automobilį ir stabdomas policijos nestojo, dėl ko prasidėjo gaudynės.

Įtarimų dėl M.Mažeikos psichinės būklės kelia ir ankstesni nusikaltimai, su kuriais jis sietas. M.Mažeika buvo teisiamas ir dėl Henriko Daktaro jaunystės draugo Arvydo Vaičiūno, pravarde Limpukas arba Plūgas, sunkaus sveikatos sutrikdymo. Tačiau jam tada pavyko išsisukti. Šiurpą kėlė ir M.Mažeikai pareikšti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su savo drauge. Šiai peiliu buvo pjaustomos kojos, pilant ant žaizdų druską bei degtinę. Tačiau labiausiai Asilo pravardę turintis M.Mažeika išgarsėjo, kai vadovavo Vilijampolės nusikalstamo susivienijimo atšakai – Kryžkelės gaujai, kuri užsiėmė vilkikų vagystėmis. Dažniausiai jos aukomis tapdavo tranzitu Lietuvą kertantys Latvijos vairuotojai, dėl to Lietuva net buvo sulaukusi Latvijos notos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veronika

Veronika portretas
Tėvai normalus zmonės ir brolis su sese viskas gerai.o ta tai seniai buvo laikas gydyt.pas mus nėra tvarkos.paprastas zmogelis greit butu uzdarytas,o cia yra kitur suo pakastas.

Asilas

Asilas portretas
As laisveje :) !!!!

Įdomu

Įdomu portretas
Pagal tai,kaip mylimas asilas galima teigti,kad gyvename asilų valstybėje.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių