Neregėtas įžūlumas: sukčius pasiskelbė įmonės direktoriumi ir pagrobė pinigus

  • Teksto dydis:

Kauno kriminalistai sulaikė svetimas įmones besisavinantį sukčių.

Sausio 19 d. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate gautas įmonės vadovo pareiškimas, kad pasisavinta jo įmonė ir iš įmonės banko sąskaitos išgryninti pinigai.

Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai netrukus nustatė ir sulaikė tokiu būdu pasipelnyti norėjusį asmenį. Išsiaiškinta, kad 26-erių metų Šalčininkų gyventojas suklastojo dokumentus, t. y. save pristatė kaip vienintelį įmonės akcininką ir parengė raštą apie tai, kad iš pareigų atleidžiamas esamas įmonės vadovas, o direktoriumi paskiriamas jis.

Vėliau suklastotus dokumentus sukčius pateikė VĮ „Registrų centrui“, kur Juridinių asmenų registre buvo užregistruotas įmonės direktoriaus pakeitimas. Tuomet jis nuėjo į banką ir apsimetęs įmonės direktoriumi, turinčiu teisę disponuoti įmonės turtu bei lėšomis, išgrynino iš įmonės sąskaitos 5 500 eurų.

Taip pat tyrimo metu buvo nustatyta, kad šis vyras tokiu pačiu būdu jau buvo pasiskyręs dar vienos įmonės vieninteliu akcininku ir direktoriumi. Jis taip pat jau buvo spėjęs tai įregistruoti Juridinių asmenų registre. Tačiau įmonės turto ar kitų lėšų pasisavinti nespėjo, nes buvo sulaikytas.

Anksčiau teistam šalčininkiečiui pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir sukčiavimo. Sausio 27 d. įtariamajam paskirta kardomoji priemonė suėmimas – 12 parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia manyti

reikia manyti portretas
registras kartu su banku daro aferos.. sitaip gali viena diena ateiti i banka ir suzinosi ,kad tavo saskaita atiduota Jonui,Petrui ar Marytei.

Haris

Haris portretas
Į Lietuvą protingas,sąžiningas verslininkas neinvestuos, neišsiaiškines ekonominės padėties šalyje ir paklausos.Atvažiuoja protingi verslininkai,išsiaiškina ,prazonduoja be palydovų,apsimete turistais ir dingsta.Sukčiam čia yra ką veikti.Ar verslininkas važiuotų į Afriką,jeigu tenai ubagystė kaip Lietuvoje,nėra poreikių,nes nėra už ką pirkti.

Pilietis

Pilietis portretas
Į Lietuvą tik tokie” verslininkai ”ir važiuoja'Argi protingas verslininkas važiuos į ubagų šalį,kurioje nėra paklausos o tik prievartiniai mokesčių surinkimo būdai.Viena paslaugų grupė tai UAB” Būsto valda”,kuri prievartiniu budu ,išsiuntinėjusi sąskaitas ”už paslaugas” ,kurių nevykdo,reikalauja jai susimokėti už sąskaitos išsiuntimą prievartautančiam asmeniui.Toks verslas Lietuvoje tiktai vyksta.O geriausias tai UAB ”Seimas ir Vyriausybė su Ministerijom ir miestų savivaldybėm”.Nuostabios verslo grupės,už kurią niekas niekuo neatsako,uū kurią niekas nebaudžia, vok, prievartauk ir būsi savų ”palaimintas”.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių