Per naktį Kaune nustatyti 46 vairuotojų pažeidimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai per reidą Kaune naktį iš šeštadienio į sekmadienį nustatė 46 įvairius teisės pažeidimus.

Pirmuosius pažeidėjus pareigūnai pastebėjo dar neprivažiavęs Kauno. Kelyje Vilniaus-Kaunas buvo sustabdytas 42 metų vyro vairuojamas automobilis „Opel Zafira", kurio valstybiniai numerio ženklai buvo išduoti Vokietijoje. Mašina jau senokai buvo išregistruota, o Lietuvos keliais riedėjo neįregistruota nustatyta tvarka.

Kitas pažeidėjas, žinomoje akcinėje bendrovėje dirbantis 41 metų vyras, vairavo automobilį „Saab 9-3", kurio priekiniai šoniniai langai buvo papildomai užtamsinti – nepaisant to, kad šių stiklų šviesos laidumas gali būti ne mažesnis nei 70 proc., vyro vairuojamo „Saab" stiklų skaidrumas nesiekė 50 procentų.

Paaiškėjo, kad neleistinas priekinių šoninių langų stiklų tamsinimas – pakankamai dažnas pažeidimas Kaune. R.Kalantos gatvėje sustabdytas, Didžiojoje Britanijoje registruotas 28 metų kauniečio vairuojamo automobilio  „BMW 320d" langų stiklai buvo tik 25,8 proc. skaidrumo.

Dar vieno „BMW 520l" automobilio, kurį vairavo 25 metų vyras, stiklai buvo užtamsinti iki 70 procentų, o dar vienas „BMW" markės automobilį vairavęs 23 metų kaunietis automobilio priekinius šoninius langus „užtamsino" tinkleliu, nepaisant to, kad to daryti taip pat negalima. 

Kaip pranešė policija, iki vėlyvo vakaro pareigūnai nustatė beveik 20 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, susijusių su automobilių priežiūra ir technine būkle – gyventojai vairavo neįregistruotus, neapdraustus, netinkamos techninės būklės automobilius. Taip pat įkliuvo du pažeidėjai, pareigūnų akivaizdoje drąsiai kalbėję mobiliais telefonais. 

Patikrinus Europos prospekte sustabdyto „MB C180" vairuotojo dokumentus, paaiškėjo, kad anksčiau jau turėjęs nemalonumų su teisėsauga 44 metų kaunietis vairuoja, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones, ir tokios teisės niekada nėra turėjęs. Vėliau apie 23 val. Varnių gatvėje pareigūnams sustabdžius automobilį  „BMW X5" paaiškėjo, kad jį vairuoja teisės vairuoti neturintis 17-metis.


Šiame straipsnyje: vairuotojaiKETpažeidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Šaunuoliai Vilniečiai pareigūnai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių