Sugėrovės nužudymu įtariama kaunietė suimta maksimaliam terminui

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą suimti  sugėrovės nužudymu įtariaamą 34-erių metų benamę Ž. Č. maksimaliam terminui. Nepaisant to, kad ji prisipažino padariusi šį nusikaltimą. 

Portalas kauno.diena.lt primena, kad ketvirtadienį nebaigtame įrengti sodo namelyje ties Eigulių kapinėmis buvo rastas moters kūnas su durtinėmis-pjautinėmis žaizdomis. 

Nustatyta, kad nužudytoji gimusi 1964 m.

Žmogžudyste įtariama Ž. Č. buvo sulaikyta netoli įvykio vietos. Jai nustatytas sunkus girtumas - 4,30 alkoholio promilės.

Anot kaimynų, namelį, kuriame įvykdytas nusikaltimas, Ž. Č. su vyru buvo užėmusi savavališkai. Jis priklauso visai kitiems žmonėms, atvažiuojantiems čia tik vasarą. Savavališkai užimtas namelis buvo paverstas landyne.

Atvesdinta į teismą įtariamoji prisipažino nužudžiusi savo viešnią, su kuria kartu girtavo konflikto metu.

Kaip teigiama Kauno apylinkės teismo atstovės Vaidos Bytautės pranešime, Ž. Č. padarė labai sunkų nusikaltimą, už kurį įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 7 iki 15 metų.

Spręsdamas jos suėmimo klausimą, teismas atsižvelgė, kad Ž. Č. yra bedarbė, piktnaudžiauja alkoholiu, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Todėl padarė išvadą, kad ji gali bandyti išvengti gresiančios atsakomybės, bėgdama ar slėpdamasi nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Atsižvelgdamas į padaryto nusikaltimo pavojingumo laipsnį, pasekmes bei įtariamosios asmenybę, teismas konstatavo, kad galimybės jai skirti švelnesnę kardomąją priemonę nėra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių