Metų pagrobimo autoriai teisme atgailavo

Prieš teismą stojo šeši 18–20 metų kauniečiai, reikalavę iš penkiolikamečio 50 tūkst. eurų. "Buvau dar jaunas. Pasėdėjau už grotų – pamačiau, kaip ten baisu", – vakar bandė atgailauti vienas iš jų suimtas laukiantis nuosprendžio.

Mėgdžiojo mafijos veteranus?

Šis nusikaltimas pernai gegužę tapo pagrindine paros kriminaline naujiena. Vakar Kauno apygardos teisme paviešintos dar negirdėtos, tačiau iškalbingos šio nusikaltimo detalės, kaip ir jaunuosius nusikaltėlius ginančių advokatų pavardės.

Šio nusikaltimo sumanytojui Lukui Kvietkui vos prieš porą savaičių sukako aštuoniolika, tačiau jis jau keturis kartus teistas. Jo advokatas – Nerijus Strazdas, gynęs ir Arūną Pukelį, pravarde Švinius, teisiamą dėl neteisėto Enriko Daktaro laisvės atėmimo.

Jurgio Teišerskio advokatas – Ričardas Girdziušas, gynęs teismuose ne vieną Kauno mafijos veteraną.

Jų klientų įvykdytas nusikaltimas ir bandymai pasiteisinti – taip pat primena garsiąsias reketo pradininkų Lietuvoje bylas. "Galvojau ne iš paprasto juk žmogaus, o iš vagies reikalaujame tų pinigų", – bandė teisintis L.Kvietkus.

Norėjo perimti grobį

Pasak kitų kaltinamųjų, būtent L.Kvietkus pasiūlė būdą, kaip lengvai praturtėti. Esą jo bendramokslis pasakojo, kad šio draugas iš Karmėlavos, įsibrovęs į vieną sodo namelį, aptiko jame 50 tūkst. eurų. Šį grobį galima iš jo perimti.

L.Kvietkaus bendramokslis kartu su esą smarkiai praturtėjusiu savo draugu pernai gegužės 5-osios pavakarę buvo atsivilioti į Lazūnų g., kurioje šių laukė visa gauja.

L.Kvietkus paskambinęs bendramoksliui ir sužinojęs, kad šis su draugu atvykę į Kauną – ieško kamerų motoroleriui, jis pamelavęs, kad turi jomis prekiaujančių pažįstamų.

Pateko į spąstus

"Rodykite, ką gero turite!" – maždaug tokiais žodžiais pakliuvusiuosius į spąstus pasitiko juos jaunieji reketininkai.

Jų aukos puolė bėgti, tačiau iš pradžių buvo pagauti abu. Vienam iš pagautųjų du teisiamieji – Lukas Kalvynas ir Remigijus Krasnickas, laukiantys nuosprendžio už grotų, grasino nukapoti rankas ir kojas bei užmušę užkasti.

Kitam, sučiuptam kitų keturių, buvo grasinta, kad motinai jis bus nusiųstas gabalais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pirma issiaiskinkit tikra tiesa, o ne ta kur spauda raso..

1

1 portretas
Jumis irgi reiketu auklet kaip mazus vaikus :D

0

 0 portretas
Pritariu abiem komentaram. Kam tokiu reikia, jeigu nemoka gyvent kaip žmonės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių