Melagingai „Urmą“ „užminavo“ buvusi Kauno elito atstovė?

  • Teksto dydis:

Melagingai apie esą Kaune prekybos miestelyje „Urmas“ organizuojamą sprogimą vakar pranešusi moteris, kuriai po šio įvykio nustatytos beveik 3 promilės girtumo, šiandien pareiškė, kad nežino, kas galėjo pasinaudoti jos telefonu. Teisėsaugininkai tikrina ir kitus įtariamosios parodymus – esą ji dirbusi ne vienoje Kauno aukštojoje mokykloje. 

Kaip jau rašyta, trečiadienį, 15.37 val., Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo iš Bendrojo pagalbos centro nerišliai kalbėjusios moters pranešimą, kad Pramonės prospekte esančioje „Urmo bazėje“ po pusvalandžio organizuojamas sprogimas.

Iš karto po šio pranešimo, kaip ir priklauso, įvestas planas „Skydas“. Tačiau po pusvalandžio jis atšauktas, nes Kauno policijai anksčiau už menamus sprogmenis pavyko surasti telefonu sprogdinimą „organizavusią“ 59-erių metų A.B. Į jos buto duris tame pačiame Pramonės prospekte pareigūnai pasibeldė greičiau.

Įtariamoji, įsileidusi juos ne iš karto, buvo namuose viena ir gerokai įkaušusi. Kaip jau rašyta, tą pačią dieną ji buvo paguldyta į vienos Kauno ligoninės psichiatrijos skyrių, prieš tai konstatavus sunkų – 2,97 promilių girtumą. Teigiama, kad taip buvo pasielgta dėl neadekvataus, kaip paaiškėjo, už administracinius pažeidimus jau baustos įtariamosios elgesio.

Šiandien apklausus A.B., ji prisipažino vartojusi vakar analginą su alumi. Išgėrė porą jo skardinių. Ir esą užsnūdusi. Pabudo nuo beldimo į duris, už kurių stovėjo policija.

Įtariamoji melagingu pranešimu apie visuomenei gresiantį pavojų tikino nežinanti, kas galėjo pasinaudoti vienu iš jos turimų kelių mobiliųjų telefonų. Tačiau tuo pačiu teigė, kad niekas į svečius pas ją vakar nebuvo atėjęs.

Kol kas nepavyko išsiaiškinti ir, kodėl šios kaunietės taikiniu tapo būtent prekybos miestelis „Urmas“. Ji neigė tądien ten lankiųsis – pirko alų bare. Nėra ten ir dirbusi. Ji teigė, kad šiuo metu yra užsiregistravusi Darbo biržoje, o anksčiau dirbusi Dailės akademijoje bei Vytauto Didžiojo universitete (VDU) bei vertusi iš užsienio kalbos. Tačiau prieš dešimt metų panaikinus jos etatą VDU, yra bedarbė, o pastaruoju metu jai diagnozuota ir depresija, dėl ko ji vartojanti antidepresantus. O pernai irgi buvo patekus į ligoninę – dėl panikos priepuolio.

Nors šią informaciją dar tikrinantys Kauno teisėsaugininkai juokauja, kad tarp psichiatrų pacientų – ne vienas Napoleonas bei kosmonautas, internete tarp VDU mokslinių darbų autorių iš tikrųjų galima aptikti įtariamosios vardą ir pavardę.

Kaip jau rašyta, anot „Urmo“ atstovo Jono Plentos, pranešimo apie gresiantį sprogimą metu miestelyje buvo daugybė žmonių. Vien darbuotojų – apie šeši tūkstančiai. Ir nors evakuacija nebuvo pradėta, ant kojų buvo sukeltos beveik visos Kauno specialiosios tarnybos.

Tačiau įtariamajai teks už tai atsakyti tik tuo atveju, jeigu ji bus pripažinta pakaltinama. Anot ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Kauno apylinkės prokuratūros prokuroro Vido Kilinsko, jeigu tokio atsakymo psichiatrai neduos iš karto, jai bus skirta ekspertizė.  

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau.

Manau. portretas
Idomu kodel tokiu neigaliuzmoniu slepiamos pavardes.? Juos reikia viesinti,kad kiti pabuktu sitaip elgis.Jie saugomi ,o tukstanciai zmoniu.........

Kvailas Snoro pinokis

Kvailas Snoro pinokis portretas
pasodino pinigėlį aferitų banke, tikėjosi medis užaugs:)))

Dėl snoro aferos

Dėl snoro aferos portretas
Tave reikia uždaryt į psichūškę. Aišku nepadės, bet nors nervų negadinsi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių