Marijampolietis už moters nužudymą nuteistas septyneriems metams nelaisvės

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį septynerių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė devyniolikmetį marijampolietį K.A., kuris pripažintas kaltu nužudęs jauną moterį.

Kaip pranešė teismas, K.A. kaltintas tuo, kad 2015 metų rugsėjį Marijampolėje tuo metu dar būdamas nepilnametis jis daugiabučio namo koridoriuje žodinio konflikto metu tyčia sudavė metaliniu strypu nukentėjusiajai į dešinės kojos šlaunį, po vieną kartą į abu šonus, pataikydamas į rankas, ir vieną kartą koja spyrė jai į pilvą. Nuo šio smūgio nukentėjusioji griuvo aukštielninka, o dėl patirtos pilvo traumos ir jos komplikacijų po kelių dienų buvo pristatyta į ligoninę, kur tą pačią dieną mirė.

Kaltinamasis K. A. kaltės dėl nužudymo neprisipažino, tačiau pripažino, kad vieną kartą spyrė moteriai. Jo atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, ekspertizės ir specialistų išvadas, kitus rašytinius bylos duomenis, konstatavo, jog K.A. kaltė yra visiškai įrodyta. Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį, į tai, kad nusikalstamą veiką K. A. padarė būdamas nepilnametis ir dėl to taikomos švelnesnės bausmės skyrimo nuostatos.

Nuosprendžiu patenkinti civiliniai ieškiniai, iš kaltinamojo K.A. nukentėjusiesiems priteista 45,5 tūkst. eurų dydžio neturtinė žala. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Kas is priteisimo neturtines ar turtine zalos is kur jie sumokes man tik juokas ima ir zaidziam akla vista vaiku darzelis

ale

ale portretas
kaip už pavogtą vištą

Vidas

Vidas portretas
Pigiai kainuoja žmogaus gyvybę.Uz pasikėsinimą ta pati bausmė. Kur šuo pakastas???????
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių