Mafiozo žudikas nuosprendžio lauks laisvėje

Kauno apylinkės teismas neleido suimti verslininko Algio Taškevičiaus, nušovusio „Daktarų“ gaujos narį Virginijų Silvestravičių, kurį pažinojo 20 metų. Pastaruoju metu juos siejo pastato Kauno senamiestyje remontas. Ten ir nuaidėjo šūviai.

Šiurpus sūnaus radinys

46-erių metų V.Silvestravičiaus, tarp nusikalstamo pasaulio sėbrų turėjusio Virgelio pravardę, lavoną ketvirtadienį apie 16 val. aptiko sūnus, ieškojęs tėvo jau nuo ryto.

Pirminiais duomenimis, lemtingas konfliktas, pasibaigęs V.Silvestravičiaus žūtimi, įvyko ketvirtadienio ryte – tarp 10 ir 11 valandos.

Tą rytą planuotas sandėris – Muziejaus gatvėje esančio namo, kuriame po kelių valandų kraujo klane buvo aptiktas V.Silvestravičiaus kūnas, turėjo atvažiuoti apžiūrėti pirkėjas. Su juo planavo susitikti ne tik A.Taškevičius, kurio statybininkų brigada remontavo minėtą pastatą, bet ir V.Silvestravičius. Pastarasis, pirminiais duomenimis, buvo remonto darbų užsakovas.

Planuotas sandėris neįvyko, pirkėjui neatvykus. Viena iš prielaidų – jis galimai sužinojo, kas parduoda šį butą. Tokia netikėta atomazga greičiausiai ir tapo tragiškai pasibaigusio konflikto tarp V.Silvestravičiaus ir A.Taškevičiaus priežastimi. Pastarojo teigimu, jiedu turėjo ne tik bendrų versliukų, bet ir skolų.

Šaudė blaivus?

A.Taškevičius tikina buvęs priverstas išsitraukti su savimi turėtą savigynai išduotą pistoletą, nes V.Silvestravičius jį puolė. Pirminiais duomenimis, ginklo laikymo taisyklių įtariamasis nužudymu nepažeidė. Ginklo savininkui leidžiama jį nešiotis, viešai to nedemonstruojant ir esant blaiviam.

Kauno policija pranešė sulaikiusį 54-erių A.Taškevičių neblaivų. Jam nustatytas beveik vidutinis girtumo laipsnis – 1,46 promilės.

Tačiau įtariamasis buvo sulaikytas po poros valandų nuo pranešimo apie aptiktą V.Silvestravičiaus kūną su šautinėmis žaizdomis – jau savo namuose. Jis teigė vartojęs alkoholį jau po tragedijos. Įtariamasis V.Silvestravičiaus nužudymu dar ilgai nesugebėjo sutramdyti savo emocijų ir atvežtas į policiją.

Į V.Silvestravičių buvo šauta du kartus. Viena šautinė žaizda buvo pakaušyje.

Buvo sugurinta ir velionio nosis. Tačiau tai galėjo būti jau kritimo – neatmetama, kad iš nemažo aukščio, pasekmė. Velionis gulėjo kniūbsčias.

Muziejaus gatvės namas, kuriame nužudytas V.Silvestravičius, turi palėpę. Jis dar nebaigtas įrengti. Prieš pradedant jį remontuoti, čia šeimininkavo benamiai.

Skirtas namų areštas

A.Taškevičius į teismą su antrankiais atvežtas penktadienį po pietų. Į Kauno teisėsaugos akiratį jis lig šiol patekęs nebuvo.

Sulaikymo metu iš A.Taškevičiaus paimti du pistoletai – „CZ 92“ ir „Makarov“. Abu jis buvo įsigijęs teisėtai – turėjo leidimus laikyti šiuos ginklus savigynai.

Prokuroras prašė leisti suimti A.Taškevičių trims mėnesiams.

Tačiau jo prašymą nagrinėjęs teisėjas Algirdas Giedraitis skyrė įtariamajam švelnesnę kardomąją priemonę – namų areštą ir dokumentų paėmimą. A.Taškevičius paleistas teismo salėje.

Kodėl priėmė tokią nutartį, A.Giedraitis nekomentavo. Tačiau patvirtino, kad viena iš tokio sprendimo priežasčių – įtariamasis neteistas.   

Teistas ne kartą

V.Silvestravičiaus biografija iškalbinga. Jis buvo teistas ne vieną kartą – už narkotikų gamybą bei platinimą, nužudymus, meno kūrinių kontrabandą ir neteisėtu būdu įgyto turto realizavimą.

Pastaroji byla buvo susijusi su pagrobta nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus meno kūrinių kolekcija. V.Silvestravičius įkliuvo su kitais dviem „Daktarų“ nusikalstamo susivienijimo nariais, turėjusiais gaujoje kur kas didesnį statusą – Egidijumi Abariumi-Goga ir Vidmantu Gudzinsku-Guzu per tarptautinę operaciją, kurioje be Lietuvos policijos dalyvavo dar šešių valstybių pareigūnai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS2

PETRAS2 portretas
tas A.T.apgavikų apgavikas,matyt ir patį kaip reikiant apmovė,tai nervai neišlaikė.bent pats pajus ką reiškia būt apmautam,nes mūsų šeimą išmaudė ir patys net nepajutom kaip tai žaibiškai įvyko...tik va su ta būtinąja gintim į pakaušį niekaip nesuprantu...

tai

tai portretas
jau amerikoniska /demokratija/ kas turtingas tas/teisingas/....

Boni

Boni portretas
O už ką suiminėti?Kad banditą nupylė?Būtinoji gintis.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių