Machinatoriaus R. Reklaičio ligos stabdo „Rodiklio“ bylą

Kauno apygardos teismas vakar antrą kartą atidėjo žinomo kauniečio Roberto Reklaičio baudžiamosios bylos nagrinėjimą. Teisėjo stalą puošia neatversta "Rodiklio" byla.

Teismą pasiekė kaltinamojo prašymas atidėti posėdį dėl ligos, kurią patvirtino medicininė pažyma. Posėdyje taip pat dėl ligos nepasirodė ir prokurorė. R.Reklaitį ginantis advokatas Ričardas Girdziušas negalėjo teismui patikslinti, kiek laiko jo ginamasis sveiks.

Pirmosios reklamos agentūros "Rodiklis" įkūrėjas R.Reklaitis kaltinamas turto pasisavinimu, turto iššvaistymu, dokumentų klastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Visi šie kaltinimai paremti "Rodiklio" kulminacijos ir nuopuolio metu vykdytu R.Reklaičio samprata paremtu verslo modeliu. Šioje byloje R.Reklaičiui teks atsakyti už "Rodiklio" gyvenimą ir mirtį. Skaičiuojama, kad "Rodiklis" liko skolingas valstybei apie 7 mln. litų (apie 2 mln. eurų).

Jau prieš keletą metų "Rodiklis" kaip verslo subjektas buvo išbrauktas iš įmonių sąrašų. Kauno apygardos teismas pripažino, kad reklamos agentūros bankrotas buvo tyčinis. Bankroto administratoriams ėmus dėlioti machinacijų schemą paaiškėjo, kad R.Reklaitis sukūrė net aštuoniolikos įmonių grupę, kurios priešakyje buvo dabar jau bankrutavęs "Rodiklis".

R.Reklaičio kontroliuojamos bendrovės, pasinaudodamos įstatymuose esančiomis spragomis, vengė mokėti mokesčius, "aukodamos" pinigus savo vadovaujamoms viešosioms įstaigoms, sporto komandoms ir federacijoms. Taip buvo sumažinama arba netgi visiškai išvengiama mokestinė prievolė.

Tačiau šie juodojo sąrašo punktai nieko nereiškia prieš norą veikti. Taip greičiausiai nusprendė ir R.Reklaitis. "Rodiklis" gyvas, gyvas ir senasis kompanijos šūkis "Myliu kaip mamą "Rodiklio" raklamą". Tik visa tai – virtuali prekyba paslaugomis.

Kad nuramintų save, dar prisimenantieji užsilikusias R.Reklaičio skolas, galėtų svajoti, kad interneto portalas vystys veiklą ir didysis machinatorius po truputį ims mažinti įsiskolinimus. Reikėtų įvertinti R.Reklaičio, net ir prikaustyto ligos patale, pastangas, gurmaniškų patiekalų gerbėjams socialiniuose tinkluose priminti apie artėjantį savaitgalį ir galimybę laimėti net dešimt austrių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazkas

Kazkas  portretas
RR- jega Kaip vanduo nuo zasies viskas. O kiek dar jis firmu subankrotino? tycia netycia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių