Iš LSMU Farmacijos fakulteto evakuota apie 400 žmonių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį dėl įtariamo dujų nuotekio evakuotas Liestuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetas.

Portalui kaunodiena.lt klinikų darbuotojai pranešė, kad Eivenių gatvėje, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultete, žmonės evakuojami iš pastato. 

Į įvykio vietą atvyko visos specialiosios tarnybos.

Kaip sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė, 10.24 val. policiją pasiekė pranešimas, kad moteris laboratorijoje apsinuodijo dujomis. Po maždaug pusvalandžio pranešta, kad dujos sklinda po patalpas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iš pastato evakuota apie 400 žmonių.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto atstovė Vitalija Cariova sakė, kad pasidarė bloga vienai pastate dirbusiai valytojai. Ji apie tai pasakė savo bendradarbei, kuri iškvietė greitąją. Fakulteto dekanas Vitalis Briedis atsisakė komentuoti situaciją, tačiau patvirtino, kad evakuotas visas pastatas.

Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčios pamainos specialisto Gintauto Pakriaušio, nuliniame fakulteto aukšte apsinuodijo valytoja.

Paaiškėjo, kad ketvirtame fakulteto aukšte studentai vykdė organinės sintezės bandymus, kurių metu išsiskyrė kol kas nenustatytos medžiagos. Pirminiais duomenimis, po bandymų galimai išplautas indas su chemine medžiaga, kuri matyt nutekėjo į nulinį aukštą.

"Sunku pasakyti, kokios medžiagos galėjo išsiskirti, nes organinės sintezės bandymuose naudojamos įvairios medžiagos", - sakė G.Pakriaušis.

Speciali ugniagesių įranga nerodė jokių cheminių medžiagų ar dujų pasklidimo Farmacijos fakulteto patalpose. Galimai, išsiskyręs pliūpsnis buvo vienintelis.

Ugniagesiai vėdino patalpas. Tokiais atvejais vėdinimo pakanka tolesnei fakulteto veiklai atstatyti.

Pirmadienį popiet Farmacijos fakultete leista tęsti veiklą.

„Viskas jau tvarkoje – darbuotojai grįžta į savo darbo vietas ir studentai gali tęsti studijas“, – sakė universiteto atstovė V.Cariova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bobulencija metilo spirito prisiragavo?..

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Čia tik žioplas studentas greičiausiai medžiagas sumaišė ... :)

...

... portretas
Negi ir vėl tie 'akbar' vardu?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių