Liūdna Žolinė: kaip močiutė atsidūrė policijos areštinėje

  • Teksto dydis:

Šiųmetė Žolinė ilgam įsimins Palemone gyvenančiai šeimai: 68-erių močiutė atsidūrė policijos areštinėje, viena iš jos anūkių nugabenta į Kauno klinikas. Policija, narpliojanti konfliktą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Marti išsiliejo

Greitosios pagalbos medikai ir policija į Gryžuvos gatvėje esantį nuosavą namą, kurio viename gale įsikūrusi močiutė, kitame – jos sūnus su žmona ir dviem dukromis, buvo iškviesta apie 15 val.

Anot greitosios medikų, vos prieš porą dienų 14-os sulaukusi šios šeimos jaunėlė, ant kurios kaklo matėsi nagų žymės, teigė, kad ją kieme užpuolė močiutė. Nors sužalojimas neatrodė pavojingas, paauglė dėl viso pikto nuvežta į Kauno klinikas, iš kur vėliau paleista gydytis ambulatoriškai.

Keturiolikmetės motina parašė policijai pareiškimą, prašydama imtis poveikio priemonių prieš anytą, esą smurtaujančią prieš jos šeimos narius jau beveik metus. Tik iki šiol jie niekur nesikreipė. Tačiau dabar anyta užpuolė jos jaunesniąją dukrą matant dviem šeimos svečiams. Močiutei nepatiko, kad anūkė neva ketvirtą valandą nakties trenkė durimis, nors, motinos tikinimu, tuo metu paauglė miegojo.

Kaimynai šokiruoti

68-erių metų įtariamąją sulaikę teisėsaugininkai uždarė pensininkę į areštinę, kad ji negalėtų daryti poveikio galimai savo aukai iki ikiteisminio tyrimo teisėjo apklausos. Davusi jam parodymus, 14-metė galėtų nedalyvauti močiutės teisme, jeigu byla jį pasiektų.

Įtariamoji, kurią kaimynai "Kauno dienai" apibūdino kaip labai padorią moterį, paleista tik vakar po pietų. Pensininkė policijos areštinėje išbuvo beveik parą. Po apklausos įtariamoji dėl fizinio skausmo savo anūkei sukėlimo turėjo būti paleista, uždraudus jai bendrauti ne tik su galima savo auka, bet ir su jos artimaisiais. Be to, moteriai turėjo būti uždrausta ir išvykti iš gyvenamosios vietos iki ikiteisminio tyrimo pabaigos.

Šeimos kaimynai ir Palemono seniūnaitis šokiruoti. Visi jie tikino, kad niekada anksčiau minėtoje šeimoje nebuvo jokio į viešumą iškilusio konflikto. Nebuvo ši šeima ir asocialių asmenų sąraše.

Dar ne pabaiga?

Neoficialių šaltinių teigimu, po tokios netikėtos atomazgos įtariamoji pareiškė dabar jau papasakosianti pareigūnams viską. Jos apklausa, pirminiais duomenimis, iš tikrųjų užsitęsė.

Už fizinio skausmo savo šeimos nariui ar artimam giminaičiui sukėlimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, tačiau tik asmeniui sutikus arba laisvės apribojimą, pavyzdžiui, močiutei gali būti uždrausta bendrauti su anūke iki jos pilnametystės, arba areštą nuo 15 iki 90 parų, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

"Baisu, jeigu taip buvo, kaip pasakoja anūkė. Baisu, jeigu anūkė savo elgesiu močiutę išvedė iš kantrybės", – reziumavo vienos iš specialiųjų tarnybų, skubėjusių į šio konflikto vietą, atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mums gojams

mums gojams portretas
įsakyta diplomatiškai, ginant vaikų teises, užauginti vaikus bandytus, kurie bus užaugę savanaudžiai, tranai , beširdžiai, be jokios atsakomybės, gyvenime lips visiems per galvas..... Dabar dar maži ką išdarinėja ir bausti negalima???? O kas bus kai užaugs???????? Šeimoje siejama neapykanta tarpusavyje dėl vaiko tariamu teisių.. Nėra stiprios šeimos, nebus ir stiprios valstybės..... Visa tai daroma su tikslu..... O KAS TAS VAIKŲ TEISES SUKŪRĖ , KAM PER PRIEVARTĄ PERŠAMA, KOKS TIKSLAS TŲ VAIKŲ TEISIŲ , O SVARBIAUSIA PASEKMĖS ateityje..........

...

... portretas
Reikia ne tik Močiutę užjaust, bet ir jos sūnų - ne gyvenimas jam su tokia furija... DEJA, dabar vyrai beteisiai, jiems TIK pareigos be teisės į vaikus.

irgi mociute...

irgi mociute... portretas
Matomai nori arba pasodint uz grotu, kad galetu isregistruot is jos namo ir uzimt viska, arba padaryt psichiskai NEVEIKSNIA...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių