Laisvės alėjoje išgąsdino gaisras

Šįryt trys ugniagesių-gelbėtojų automobiliai išsirikiavo netoli Kauno apylinkės teismo Laisvės al. pabaigoje. Ugnies liežuviai, dūmų kamuoliai vertėsi iš vieno dviaukščio namo kamino.

Patogiausias priėjimas ugniagesiams buvo per šv.Gertrūdos bažnyčios kiemą. Pasistatę kopėčias, gelbėtojai kilo ant mažiausiai 6 metrų aukščio namo stogo.

Situacija gelbėtojus mažai tenustebino. „Užsidegė suodžiai kamine. Nors kūrenta buvo ir per žiemą, tačiau tokia situacija gali nutikti bet kada. Gal nebuvo traukimo, o gal buvo per didelis. Priežastys gali būti įvairios“, - konstatavo ugniagesiai.

Pirmas vandens pliūpsnis sukėlė dar didesnius dūmų kamuolius. Visa namo siena jau daugelį metų apsiraizgiusi vijokliais. Jie taip pat užsidegė.

Kai užsidega suodžiai, gesinama per kaminą, tačiau gelbėtojai pabrėžė, kad toks dušas kaminui nėra gerai. Neretai vandens pribėga ne tik į krosnį, bet ir į namus.

Keistoko namuko Laisvės al. kieme duris pravėrusi šeimininkė jau buvo šiek tiek apsiraminusi. „Iš pradžių labai išsigandau, nes pradėjo stipriai ūžti kamine. Nežinojau, ką daryti“, – pasakojo Genovaitė Išganaitienė.

22 metus šiame name gyvenanti moteris tvirtino nemačiusi, kad per tą laiką kaminas būtų valomas. Nebuvo ji girdėjusi, kad kaminas būtų valytas iki jai čia apsigyvenant.

„Šitas butas yra savivaldybės. Aš kas mėnesį moku 35 eurus. Kadaise čia buvo negyvenamos patalpos, bet kažkaip čia padarė butą, gyvenu ir moku mokesčius. Kūrenu beržinėmis malkomis“, – pasakojo senolė.

Kol moteris bėdavojo apie per kelis dešimtmečius vykusius teisminius procesus su savivaldybe, ugniagesiai-gelbėtojai pildė gaisro duomenų kortelę.

„Mes nepylėme daug vandens. Lauksime, kol dūmai visai nustos versti iš kamino, ir pranešime, kad būtų pasirūpinta vijokliais ant stogo“, – moterį nuramino ugniagesys.

Tokios nelaimės paprastai pasipila, kai prasideda šildymo sezonas. Dėl nevalytų kaminų kilus gaisrams ugniagesiai kasmet sulaukia daug iškvietimų.


Šiame straipsnyje: gaisrasnelaimėsLaisvės alėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių