Laisve užspringęs brolžudys įkalintas dar keturiolikai metų

Nė paros laisvėje neužsibuvęs 25-erių Svajūnas Babenskas iš Vilkijos antradienį įkalintas dar keturiolikai metų ir trims mėnesiams – už savo netikro brolio nužudymą. Jo aukai tebuvo 31-eri.

Pasislėpti nepavyko

Anot Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėjos Gintarės Vėželytės, brolžudystė įvykdyta aukos sugyventinės bei mažametės dukrelės akivaizdoje.

Kaip jau rašyta, pranešimą apie šį nusikaltimą, įvykdytą daugiabutyje, esančiame priešais Vilkijos bažnyčią, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas užregistravo pernai, lapkričio 10-ąją, apie 20.30 val.

Įvykio vieton nedelsiant buvo išsiųsti trys ekipažai. Jau po valandos buvo sulaikytas daugiabučio kieme esančiame sandėliuke bandęs slėptis įtariamasis. Jis nesipriešino.

Bute rastas netikro S.Babensko brolio – Aido T. – lavonas su pjautine-durtine žaizda pilve. Nusikaltimo vietoje aptiktas ir peilis.

Pristačius įtariamąjį į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, jam nustatytas 1,25 promilės girtumas.

Dūrė nieko nepaaiškinęs

Tragedijos sukrėsti brolių artimieji seniūnijos darbuotojams pasakojo, kad lemtingas konfliktas įvyko vyrams dviese užsidarius viename iš keturių jų buto kambarių. Ten broliai vakarojo prie butelio. Tą rytą S.Babenskas buvo lygtinai anksčiau laiko paleistas iš įkalinimo įstaigos. Esą staiga pastarasis išbėgo iš kambario, pasiėmė virtuvėje peilį ir nubėgo į Aido šeimos kambarį.

Šis netrukus rastas kraujuojantis ir susiėmęs už pilvo. Iškviesti greitosios pagalbos medikai jam padėti nebespėjo. Be tėvo liko apie dvejų metų dukrelė, kurios mama, nužudytojo sugyventinė, gyveno šiame bute kartu su pastarojo tėvais.  

Pasižymėjo agresyvumu

S.Babenskas nusikalto pirmą dieną išėjęs į laisvę. Vėl sulaikytas, jis nuosprendžio laukė už grotų.

Antradienio nuosprendis – jau aštuntas jo biografijoje. Prieš tai jis buvo teistas už plėšimą, vagystę, nesunkų sveikatos sutrikdymą, viešosios tvarkos pažeidimą.

Vilkijos seniūnijos darbuotojai portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad jie buvo susidūrę su S.Babensko agresyvumu ir porą mėnesių iki žmogžudystės, kai jis buvo trumpam išleistas atostogų iš įkalinimo įstaigos. Tada gatvėje su savo sugyventine buvo susipykęs netrukus jo auka tapęs Aidas T. Apie tai pranešus policijai, kartu su pareigūnais į šį butą atvyko ir seniūnijos darbuotojai. S.Babenskas tada juos pasitiko gana nesvetingai, nors smurtu artimoje aplinkoje įtartas jo netikras brolis pripažino savo kaltę ir buvo linkęs dėl to atgailauti.

Maksimali bausmė neskirta

Izoliuodamas S.Babenską nuo visuomenės dar daugiau kaip 14 metų, Kauno apygardos teismas taip pat atsižvelgė, kad jis padarė labai sunkų nusikaltimą,   kurio pasekmės – neatstatomos, ne tik būdamas recidyvistu, bet dar ir neatlikęs ankstesnės bausmės. Nors S.Babenskas ir prisipažino bei atsiprašė nukentėjusiąja šioje byloje pripažintos savo dukterėčios motinos, kuri, beje, jam nepareiškė jokio ieškinio.

Brolžudys tikino, kad blaivus taip nebūtų pasielgęs. Jis teigė dėl girtumo negalintis nurodyti net tragiškai pasibaigusio konflikto priežasties.

Tačiau teismas neskyrė brolžudžiui maksimalios bausmės, atsižvelgdamas į tai, kad esą jo įvykdytas dar vienas nusikaltimas nebuvo iš anksto planuotas ir smurtas nebuvo intensyvus – peiliu suduotas vos vienas lemtingu tapęs smūgis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Jus man pasakykite,kodel nuzudes zmogu, zmogzudys gauna t i k 14 metu? JAV toks gautu iki gyvos galvos. Kodel pas mus gyvybe taip nuvertinama? Kas cia per toks "zmoniskumas" zmogzudziams ir recidyvistams? Kodel musu valdzia visur remiasi vakaru praktika,o cia rodo kazkoki humanizma? Uzsienyje uz zmogaus nuzudyma gauna iki gyvos galvos,o mes tokie geradariai? Manau,atejo laikas perziureti musu istatymus ir zmogzodziams duoti pagal "nuopelnus". Daznai pagalvoju,kad gaila,jog panaikinta mirties bausme ir tokie slykstynes toliau gyvena musu visu saskaita.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių