Lagaminas gatvėje užminė mįslę

Į namo sieną prie lietvamzdžio stovi atremtas vidutinio dydžio lagaminas. Praeiviai įdėmiai nužvelgia vienišą daiktą, tačiau niekas nedrįsta artintis. Gal kas nors tik ir laukia smalsaus prisilietimo?

Į namo sieną prie lietvamzdžio stovi atremtas vidutinio dydžio lagaminas. Praeiviai įdėmiai nužvelgia vienišą daiktą, tačiau niekas nedrįsta artintis. Gal kas nors tik ir laukia smalsaus prisilietimo? 

„Čia hipotetinė situacija?“- klausimu į klausimą, ką daryti pastebėjus gatvėje paliktą lagaminą, atsako Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Odeta Tumelytė.

Specialistės balsas išdavė ją abejojant situacijos realumu. Tačiau I.Kanto g. Kaune nuo ankstyvo pirmadienio ryto praeivių akys kliuvo už lagamino, atremto į namo sieną. Iki popietės lagaminas tebestovėjo neliestas.

Savininkas pamiršo daiktą? Į sulūžusį ir nebetinkamą naudoti lagaminas nepanašus. Galų gale čia pat I.Kanto g. kiemuose yra šiukšlių konteineris. Juo kažkas tiesiog nerūpestingai atsikratė?

I.Kanto g. yra kaip kraujagyslė į Laisvės alėją – žmonių nuo ryto čia tikrai praėjo ne vienas. Niekam nekilo mintis, kad reiktų paskambinti policijai? Įsisiautėjančio terorizmo atmosferoje toks paliktas lagaminėlis galėtų kelti įvairių minčių.

„Policijos budėtojai negavo jokio pranešimo apie įtartiną lagaminą gatvėje, - tikino policijos atstovė O.Tumelytė. - Tokiu atveju derėtų šnekėti apie piliečių pareigingumą ir sąmoningumą“. 

O koks gi scenarijus būtų, jei vis tik piliečiai praneštų bendruoju pagalbos telefonu 112 apie gatvėje stovintį lagaminą? 

„Pareigūnai apžiūrėtų įtartiną lagaminą“, - lakoniškai paaiškino O.Tumelytė.

O kas toliau? Policijos atstovė informavo, kad pagal veiklos instrukciją policijos patruliai, gavę informacijos apie rastus sprogmenis, o šiuo atveju įtartinas lagaminas traktuojamas kaip galimas sprogmuo, nedelsdami informuoja budėtoją ir užtikrina, kad kiti asmenys būtų patraukti nuo įvykio vietos saugiu atstumu, o įvykio vieta aptverta.

Policijos patrulis, įvertinęs situaciją, praneša budėtojui, o šis, VPK viršininkui leidus, įveda planą „Skydas“. Pranešus Policijos departamentui, departamento budėtojas išsiunčia specialiąsias tarnybas, kurios atvykę pirmiausia daiktą peršviečia rentgenu.


Šiame straipsnyje: LagaminasGrėsmėkaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar visada sureaguos ta policija

Ar visada sureaguos ta policija portretas
Viska ant pilieciu samoningumo rekia suversti bet sprogmenys dabar buna ivairiausi. Vieno buto savininke neteko rankos kai uzejo i jos pacios nuomuojama buta ir atidare i kvepalus panasu buteliuka, Ukrainoje susiprogdino zmogus kai atidare "medaus" stiklaini... Mieste daug ivairiusiu daigtu-siuksliu negi del kiekvieno keistesnio imsi skambinti policijai, o ji ar tikrai visada sureaguos ?

L

L portretas
„Policijos budėtojai negavo jokio pranešimo apie įtartiną lagaminą gatvėje," Patys policininkai matyt akli arba neįgalūs arba jų gatvėse nebūna. Tai kam tokie tvarkos "saugotojai" reikalingi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių